Honderden huurhuizen voorzien van zonnepanelen

LELYSTAD
Woningbouwcorporatie Centrada in Lelystad wil honderden woningen in de Punter en de Waterwijk voorzien van zonnepanelen. Huurders kunnen daardoor jaarlijks 120 euro besparen op hun woonlasten.

Ongeveer duizend huurders krijgen een aanbieding voor panelen op hun huis. De huur wordt dan met ongeveer 20 euro per maand verhoogd.

Centrada heeft eerder dit jaar al een proef uitgevoerd waarbij tachtig woningen in de Schouw zonnepanelen kregen. De komende jaren begint de corporatie in een aantal wijken met proefprojecten die er voor moeten zorgen dat woningen minder energie gebruiken en juist energie gaan produceren. Het project met de zonnepanelen is daar een van.

reacties (19)

 • RM

   

  Bijna iedereen hier voor wiskunde gezakt of nooit in het pakket gehad denk ik. De verwachte besparing op energie is 360 Euro per jaar. De extra huurkosten 240 Euro per jaar. Per jaar bespaar je dus 120 Euro. En misschien moeten mensen niet moeilijk doen over de verhoging die hier weer op komt. Al is het 5%, dan nog is het slechts 12 Euro. Duurt dus jaren voordat je boven die besparing uitkomt. Maar nog belangrijker: mensen moeten eens na gaan denken over onze samenleving als geheel en beseffen dat de huidige energie consumptie gewoon niet meer kan als we over 50 jaar ook nog steeds een Aarde willen voor onze kinderen en kleinkinderen. maar over het algemeen is de mensheid tegenwoordig erg egoïstisch en kortzichtig.

  reageer
 • Lola

   

  Ik heb de aanbiedingsbrief ontvangen. Volgens de berekening bespaar ik 31,16 per maand op mijn energierekening. Dan zou ik een eigen bijdrage moeten betalen van 21,16 per maand en hou dus 10 euro per maand over. Heel exact berekend allemaal tot op de cent nauwkeurig. Hoe kunnen ze dat nou weten? Er staat dan ook: uw systeem levert gegarandeerd minimaal de opgegeven opbrengst. Mocht er onverhoopt toch iets niet kloppen, dan wordt het ontstane verschil gecompenseerd. Jaja.. Verder vind ik geen informatie over waar de kosten van het onderhoud liggen en hoe zit het met verzekeren? Volgens de folder is alle informatie te vinden op facebook.. 'zonnepanelencentrada', die bestaat dus helemaal niet. Jaja..

  reageer
 • ikke

   

  In een rijtjeswoning is het dak sowieso niet groot genoeg om meer energie op te wekken dan je gebruikt, dus er is helemaal geen overtollige energie. En zo wel, dan krijg je een vergoeding van 6 ct/ kWh voor de overtollige energie. Het rendement is zeker niet nihil.

  reageer
 • ikke

   

  Welke lasten precies?

  reageer
 • Pzaal

   

  Jahoor.. Je kan 120 euro per jaar besparen maar Je betaald wel 240 euro extra huur per jaar. En volgend jaar is die 5 procent huur met die 20 Euro erbij in.. Dat is weer eens 14 euro extra volgend jaar die boven op je andere jaarlijkse huur verhoging komt. Ik hoop dat mensen er niet mee akkoord gaan.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sander VD Brink

   

  Het kost de huurders €120 per jaar in plaats dat het wat oplevert. €120 per jaar besparen, is €10 per maand. Huurverhoging van€20 per maand. Is €10 per maand extra kosten € 120 per jaar

  reageer
 • Nol

   

  Dit is zeker een 1 april grap? oh nee, het is 10 september. Het 'levert' de huurders iets op als dit gratis is en geen huurverhoging van 20 euro Belachelijk! Echt komisch..

  reageer
 • Mh

   

  tot een bepaalde hoogte wordt er gewoon gesaldeerd ik dacht 5000 kWh. En er zijn al omvormers die Overcapaciteit opslaan dus niet zomaar wat zeggen

  reageer
 • Mh

   

  Vragen aan de expert? Jij bent blijkbaar een amateur. Bij mij is de opbrengst meer dan bewezen. Al 3 jaar op rij een opbrengst van meer dan 100% en dan is het bij mij niet eens de perfecte situatie roeptoeter lekker verder

  reageer
 • kalknagel

   

  Hmm ik denk dat er weinig animo voor zou zijn... Wie gaat er nou 240 euro per jaar betalen voor een stel zonnepanelen waar je 120 euro per jaar mee kunt besparen .... ik snap de logica van deze actie niet!!

  reageer
 • sigarendoosje

   

  120€ per jaar besparen en een verhoging van 12 x 20€ van de huur... Dat ga ik eens uitrekenen achterop mijn sigarendoosje...

  reageer
 • Kim H.

   

  Neen, niet voor de bewoners maar wel voor Centrada!!! Die krijgen veel subsidie van het rijk dus altijd winst.. Je moet het in een veel breedere vorm zien!! Centrada de lusten en wij de lasten!!

  reageer
 • Tsja

   

  Ja en aan jullie over verbruik houden jullie niets over. Prachtig hoor die zonnepanelen maar je overtollige energie opslaan lukt niet. Dus het rendement is nihil.

  reageer
 • KC

   

  Vergeet niet dat er elk jaar huurverhogingen overheen gaat. Dit jaar tussen de 2,5-5,0%, terwijl de energiekosten omlaag gaan!

  reageer
 • Karel

   

  Hoezo is de opbrengst niet bewezen? Bij ons liggen ze ook op het dak: wij produceren meer dan we verbruiken.

  reageer
 • Jeroen

   

  Absoluut niet doen, de opbrengst is niet bewezen en gaat uit van een perfecte situatie. Daarbij wordt de extra 25,- ook geïndexeerd en kost het dus over een paar jaar meer dan het je oplevert. Dit is je reinste misleiding door de woningbouw, vraag maar eens aan experts.

  reageer
 • Richard

   

  Dat staat er toch echt duidelijk. 120 euro per jaar besparen. Dus 12 maanden keer 10 euro.

  reageer
 • ikke

   

  Goede zaak!

  reageer
 • rj

   

  die 35 euro omlaag is dat per maand of per jaar? als het per jaar is dan is dat niet in verhouding met die 25 euro die je elke maand extra moet betalen..als het elke maand is dan is het ook maar 10 euro goedkoper.. ik weet dan ook niet of het wel de moeite en het geld waard is :)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert