Partij voor Lelystad niet mee met raadsuitje

LELYSTAD
De Partij voor Lelystad gaat volgende maand niet mee met een uitstapje van de gemeenteraad naar Leeuwarden. De partij vindt dat zo'n uitje beter in Lelystad zelf gehouden had kunnen worden.

Op Facebook schrijven het bestuur en de fractie dat zij vinden dat gemeenschapsgeld uitsluitend in de gemeente Lelystad geïnvesteerd zou moeten worden.

De partij heeft dat ook aan haar achterban beloofd, die voor een belangrijk deel bestaat uit lokale ondernemers. Een uitstapje naar Leeuwarden zou niet overeenkomen met die belofte.

reacties (8)

 • Jake

   

  Volgend jaar gezellig op de stadscamping met de pvl in lelystad! Ja gezellig, nee wij komen niet buiten Lelystad sorry.... Hoe kortzichtig kun je zijn....

  reageer
 • Barbara

   

  @Jan, de benodigde info zou idd ook eenvoudig van Internet kunnen worden gehaald. Zo bezien kunnen de leden net zo goed thuisblijven i.p.v eruit! Maar het uitje heet niet voor niets een uitje. Het is een gelegenheid om elkaar wellicht wat beter te kunnen leren kennen. In de bus van Bussum naar Laren kreeg iemand ooit ook eens een zoen voordat zij het wist! Waarom zou dat ook op een tripje van Lelystad naar Leeuwarden niet kunnen gebeuren! Partij van Lelystad zou geen spelbreker moeten zijn.

  reageer
 • Rinus

   

  Dus de Lelystadse belastingbetaler moet de Lelystadse ondernemers subsidieren, met name de kroegtijgers van de Partij voor Lelystad?

  reageer
 • Jan

   

  het is op zich al schandalig genoeg dat er onkostenvergoedingen zijn, waarbij raadsleden zich te buiten kunnen gaan, waar ieder ander gewoon zlf voor zijn eiegen uitjes dient te betalen. En gaat dit om bedrijfsuitjes, dan geldt dit voor bedrijven die commercieel zijn en niet met gemeenschapsgeld kunnen smijten, maar gewoon winst moeten maken om bestaansrecht te hebben. En ja, het zijn gewoon flauwekulredenen om die uitjes te organiseren, met alle mogelijkheden via het internet valt alle informatie daar gewoon van af te halen. En waarom niet eens laten zien dat met hun ruime salarissen men dit gewoon eens lekker zelf betaalt uit eigen zak?

  reageer
 • KC

   

  Dit is dus vriendjespolitiek. Dit is niet zo integer van raadsleden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Tja

   

  Blablabla, het is gewoon gemeenschapsgeld verkwanselen

  reageer
 • Inwoner

   

  ook niet meer op vakantie buiten Lelystad, geen terrasje in een andere stad? Erg kortzichtig..

  reageer
 • frits

   

  Ja, stel je voor dat je je blik eens letterlijk verruimd. Het raadsuitje zou raadsleden kennis moeten laten opdoen van wat er in vergelijkbare steden speelt en welke oplossingen ze daar bedacht hebben. Het kan nooit de bedoeling zijn om belastinggeld te spenderen alleen maar om lokale ondernemers te spekken. Dat ruikt namelijk naar clientelisme.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert