Auto over de kop bij ongeval De Vaart

ALMERE
Twee auto's zijn vanmiddag op de Grote Vaartweg in Almere Buiten op elkaar gebotst. Eén van de auto's vloog daarbij over de kop.

Volgens de politie is de inzittende gewond geraakt. Hij is door de brandweer uit het voertuig geknipt. De andere bestuurder is door het personeel van de ambulance onderzocht.

De twee auto's botsten op elkaar op de kruising van de Grote Vaartweg met de Damsluisweg op bedrijventerrein De Vaart.

reacties (10)

 • Dick

   

  Hoe kun je nou over de kop raken.

  reageer
 • Dick

   

  Da's je te prijzen dat je op het verkeer zat te letten. Moesten meer mensen doen. Maar wilde je nu echt beweren dat de snelheid de oorzaak is? Het is wel schadebepalend hoe hard je rijdt maar de echte oorzaak is gewoon "geen voorrang verlenen". Wie er geen voorrang heeft verleend? Dat kan ik ook niet zeggen. Hoewel ik VERMOED dat de AUDI voor de Corsa langs is gekruist.

  reageer
 • Dick

   

  Kijk eens goed naar de schade aan de Corsa. Neem het bouwjaar van de Corsa erbij, tel daar de massa van de AUDI even bij op (1500-1600kg) dan weet je dat je bewering niet klopt. Als dit met een snelheid hoger dan 50km/u was gebeurd dan was de corsa een halve meter korter dan nu het geval is. Ik kan je ook vertellen dat het helemaal niet zo moeilijk is om een auto met 30km/u op z'n dak te krijgen. Vergeet niet dat de weg behoorlijk nat was. Tikkie in de zij, AUDI gaat schuiven, komt plotseling een stoeprand tegen die niet meegeeft en klaar is kees.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Die Audi is misschien wel twee keer zo zwaar als het andere autootje. Hoe kan die op zijn kop landen. Maar met wat hulp van de betonnen afwerkranden is het wellicht te doen. Knippen ze nu een auto van 30 tot 60.000 Euro naar de verdoemenis vanwege het op zijn kop liggen? Daar zou toch paal en perk Geen wonder dat er ongelukken gebeuren wanneer die wit met strepen auto's zo hinderlijk staan geparkeerd.

  reageer
 • waterwijker

   

  De oorzaak moet vrijwel zeker gezocht worden in een veel te hoge snelheid van de auto op de doorgaande weg. Bij 50 kmh lukt het niet om met een simpel tikje zo'n zware auto zo op z'n kop te gooien. Ga daar maar eens 50 rijden, (wat daar de max. snelheid is), je wordt met minstens 20 kmh snelheidsverschil ingehaald. Er zijn nog altijd figuren die vinden die zelf wel uitmaken hoe hard ze rijden. Zie hier weer eens het resultaat. We moeten af van die slappe handhaving. Degene die geen voorrang gaf een boete (ook niet goed te praten) en de snelheidsovertreder een jaar ontzegging (zonder die hoge snelheid loopt zoiets veel minder ernstig af) Boetes blijken daar tegen niet te helpen dus harder aanpakken die gasten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dennis

   

  Ik ken de situatie ter plaatse. Helaas wordt er op de Vaartweg over het algemeen niet echt de maximum toegestane snelheid gereden ( is 50 km/u ). Ben zelf van de week al ingehaald toen ik 60 reed ( zat even niet op m'n teller te kijken, maar op het verkeer te letten. Sorry ) alsof ik stil stond, dus dat was ook geen 80 wat die beste reed. Hierdoor is een inschattingsfout snel gemaakt. Maar gelukkig weet Dick al precies hoe het precies is gebeurd. Ik heb alleen de restanten van een tragische inschattingsfout gezien en hoop dat de bestuurder van de auto, die het rubber boven heeft, snel geheel mag herstellen van zijn of haar verwondingen.

  reageer
 • Dick

   

  Wilde je soms zeggen dat het aan de maanstand of de zonnestand lag? Of was het de snelheid die het heeft gedaan? Hou op schei uit. 90% van de ongevallen hebben op de een of andere manier (niet)voorrang verlenen als oorzaak.

  reageer
 • Zo te lezen werk u bij de voa, aangezien u het al weet.

  reageer
 • Serge

   

  Helemaal volgooien met stoplichten daar.

  reageer
 • Dick

   

  Typisch gevalletje (geen) voorrang verlenen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert