Elektrische leasefiets moet mensen uit de auto krijgen

LELYSTAD
Het Midland Circuit in Lelystad was donderdag niet het toneel van autoraces, maar van een strijd tussen e-bikers. Bekende Nederlanders stapten op een nieuwe snelle elektrische fiets om deze te promoten voor het woon-werkverkeer.

De e-bike wordt door leasemaatschappij ALD Automotive als duurzaam alternatief op de markt gebracht. Het bedrijf hoopt er volgend jaar 500 aan de man te brengen.

Elektrische fietsen kunnen normaal 25 km per uur, maar deze heeft een topsnelheid van 45 km per uur. Daarmee moet de stap van auto naar fiets aantrekkelijker worden.

reacties (5)

 • Ria

   

  Natuurlijk zijn er mensen die niet op een e-bike horen. Maar er zijn ook mensen die niet op een gewone fiets horen,die ook levensgevaarlijk capriolen uithalen. Zo zijn er ook snorfieten die levensgevaarlijke capriolen uithalen. Je kunt/mag gewoon niet iedereen over een kam scheren. En er is hier in Nederland onvoldoende geregeld wie waar mag/moet rijden. Wij fietsen best veel en zien/ondervinden ook veel dingen die niet kunnen,maar er is geen handhaving mogelijk Door alle bezuinigingen. Dus een ieder gaat zijn gang maar.

  reageer
 • Ingrid

   

  De huidige elektrische fietsen zijn al ramp. Mensen kunnen er vaak niet goed mee overweg. Zijn daarom vaak een gevaar op t fietspad voor andere fietsers!

  reageer
 • Carry

   

  Dan moeten ze toch wel een helm op mag ik hopen. Gaan net zo snel als een scooter. Erg gevaarlijk op een fietspad met het snelheids verschil.

  reageer
 • Poe

   

  mensen die amper kunnen fietsen op zo een ding. Ik mag hopen dat de beschermde status van de fietser dan afgeschaft wordt.

  reageer
 • bb

   

  Maar als je er 150 euro per maand voor moet neertellen kan je ook een auto voor kopen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert