Echtpaar eist in kort geding opschonen van website

LELYSTAD
Wethouder Janneke Sparreboom van Lelystad en haar man Marius hebben een kort geding aangespannen tegen oprichter Kees Kloosterman van de website www.deregentegenhouden.nl.

De Sparrebooms eisen dat Kloosterman een groot deel van de website dat over hen gaat, verwijdert. Het gaat volgens hun advocaat om ongefundeerde beschuldigingen, onjuistheden en ‘fantasieën’ over hun zakelijke leven en privéleven. De eigenaar van de site plaatste bovendien foto’s uit hun privéleven op internet.

Achtergrond is een conflict uit 2006, waarbij Kloosterman met ruzie is weggegaan als medewerker van de Eduvier-groep. De man van wethouder Sparreboom was destijds hoofdbestuurder bij Eduvier. De rechter doet over twee weken uitspraak.


reacties (12)

 • Kareltje

   

  Ik hoop dat de rechter de site laat bestaan. Wat daar gebeurt moet echt eens goed na gekeken worden. Wat een vriendjes politiek. Kinderen worden daar opgesloten in een hok zonder een nooduitgang. Sommige leerkrachten doen zelfs de deur op slot terwijl de leerlingen in de klas zitten, omdat ze te veel naar de WC zouden gaan. Les geven staat daar op een heel laag pitje. Zeker als het gaat vergelijken met andere scholen. De leerkrachten zitten de hele dag op hun computer of telefoon. In hun zogenaamde school app. Natuurlijk....

  reageer
 • Flevolander

   

  Wat Reiger heeft gepubliceerd berust op waarheid. Dat mevrouw Sparreboom wordt meegezogen in de hele affaire is helaas onontkoombaar en dat kan haar flink wat politieke averij opleveren. Erkenning is eigenlijk wat Reiger vraagt. Over de manier waarop valt te twisten, maar als je overal bot vangt, benut je de mogelijkheden die tot je beschikking staan. Zeer benieuwd naar het oordeel van de rechter en vooral welke!

  reageer
 • Barbara

   

  Ik vraag me in deze zaak af of mevrouw Sparreboom de wethouder wel steun ervaart van haar collega's.

  reageer
 • Medewerker

   

  Sparreboom ging over lijken! Die man had maar een ding voor ogen binnen eduvier. Alle macht in zijn handjes krijgen. Het is triest dat Reiger op een website wethouder Sparreboom de dupe maakt van het conflict wat tussen hem en meneer Sparreboom speelt.

  reageer
 • Harry

   

  Los van inhoud is het wel zielig als je zo blijft hangen in vermeend onrecht. Zoek een leven; ga iets leuks doen . Gedane zaken nemen geen keer.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Johan

   

  Een van de vele vuurtjes was het personeelsbeleid. Over de financiele gang van zaken is e.e.a naar buiten gekomen. Ik vind de site eerder (te) veel ''eer'' voor een ''witte borden/old boys'' organisatie. Veel respect voor Reiger en andere klokkenluiders!

  reageer
 • Erik

   

  Lijkt me gewoon logisch dat zo een site mag blijven. Waar rook is, is vuur.

  reageer
 • San

   

  Tenzij het laster of smaad is. Dan kun je voor het gerecht worden gesleept

  reageer
 • Hano

   

  Man, man, man wat een verhaal! Wat een werk die website! Nog nooit zoiets gezien! Ik heb een heel stuk gelezen maar hier is geen touw meer aan vast te knopen. Kloosterman schiet zijn doel volledig voorbij en dat is het aan de kaak stellen van een aantal misstanden rondom de persoon van Sparreboom. Al dan niet in het algemeen belang. Hij maakt gretig gebruik van zijn recht op vrije meningsuiting maar schiet daar compleet obsessief in door. Vooralsnog zie ik niet echt strafbare feiten vandaar dat de eisers het nu civiel gaan proberen. Juridisch zitten hier een enorm aantal haken en ogen aan. Ben heel benieuwd hoe dit gaat aflopen.

  reageer
 • Barbara

   

  Als die site al zo lang in de lucht hangt waarom dan nu pas naar de rechter? Heb geen zin om al die frustraties door te spitten. Pijnlijk wel voor de wethouder, ik vind haar wel sympathiek oprecht.

  reageer
 • Jake

   

  Denk niet dat die site weg moet. Is een opsomming van feiten en ervaringen van een voormalig medewerker. We leven in een land waar iedereen mag zeggen wat ie wil toch? Is een aardige opsommingt lijkt het. Waar rook is is vuur zeggen ze altijd...

  reageer
 • Pino

   

  Terecht. De hele site mag van mij weg, omdat hij vol staat met laster en leugens. Ik begrijp oprecht niet dat er in een land waar je rechtsbijstandsverzekering en bonden hebt, iemand via een website zijn recht wil gaan halen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert