Voedsel Loket vraagt gemeente tekort aan te vullen

ALMERE
Het Voedsel Loket Almere verwacht dit jaar een tekort van tussen de 50.000 en 75.000 euro. Dat liet bestuurslid Ruud Pet weten tijdens de Politieke Markt.

Het VLA heeft voor dit jaar een subsidie gekregen van 75.000 euro. Nu blijkt dat niet voldoende te zijn. Het Voedsel Loket heeft een totale jaarlijkse begroting van 450.000 euro. Daarvan wordt 325.000 euro door allerlei acties bijeen gebracht. Voor de overige 125.000 euro is het VLA afhankelijk van de gemeente.

Op dit moment maken 450 gezinnen gebruik van het loket. Eerder waren dat er 350. De gemeente Almere is bereid om dit jaar extra geld te geven, maar wil wel voorkomen dat dat volgend jaar opnieuw moet.

reacties (7)

 • Tsja

   

  He Jos leer eerst eens foutloos iets neer te zitten. Echt zo'n domme schreeuwende PVV opmerking.

  reageer
 • Kees

   

  En hoe denk je dat de meesten daar terecht zijn gekomen? Juist door te kopen wat je eigenlijk niet kan betalen. Een enkele daar gelaten die door omstandigheden in de problemen zijn gekomen.

  reageer
 • Paul

   

  En wil je zeggen dat Nederlanders dit niet krijgen dan? Wat dacht je van huur- en zorgtoeslag, kindgebondenbudget, vrijstellingen gemeentelijke belastingen, bijstand etc etc. goh wat hebben wij het hier slecht zeg

  reageer
 • Kaassie

   

  Ongelooflijk : € 450.000 voor 350 gezinnen aan overhead kosten. opheffen de Voedselbank in Almere en geef de gezinnen die er gebruik van maken € 25.- per week ( is precies de begroting). Heeft niemand kosten, de behoeftigen kunnen van €25,- per week zelf hun voedselpakket wel kopen met artikelen die niet aan de datum zitten of 2 jaar houdbaar zijn ipv vers. Ik ga er vanuit dat de andere voedselbanken alleen vrijwilligers hebben en sponsors voor ruimte oid. Almere: dit is te gek en doet geen goed aan uitstraling van zo'n goed doel

  reageer
 • loes

   

  Ik vind de voedselbank goed voor de mensen die in de knel zitten maar ik vind wat er in zit dat kan je geen voedsel noemen voor grote deel zit er geen groente en aardappelen soms heb je rijst erin en voor de rest zit er lekkere producten in en natuurlijk moeten ze afwachten wat ze krijgen van winkels .maar ik weet ook dat de voedselbanken kies kurig zijn als er bij een bakker zoveel over is en ze kunnen het gratis mee krijgen dan wordt er meteen gezecht heb je ook hartige producten in en die brood moet gesneden worden en bij heel brood die gesneden is wordt dan gezegt dat het in halve moeten zijn er wordt zoveel weg gegooid bij de bakkers dat wil je niet weten en ik kan het weten want ik zie dat vaak gebeuren. Dus voedselbank loop niet te zuren dat je niks of weinig krijgt jullie doen dit zelf.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • cor

   

  extra geld voor de voedselbanken zodat de arme Nederlandse mensen wat te eten hebben? Jammer joh, vluchtelingen gaan voor hier in Nederland Misschien moet je vluchteling worden, krijg je tenminste geld, zorg, eten, en een dak boven je hoofd.

  reageer
 • DrJake

   

  tja, Had je maar niet (ooit) dat bankpasje laten rondlingeren dan was ik misschien geneigd om wat te doneren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert