Dronten flirt steeds meer met Zwolle

DRONTEN
Dronten flirt steeds meer met Zwolle. Beide gemeenten willen vaker samen optrekken voor een gezamenlijke toekomst.

Dat bleek ook donderdagavond tijdens een regionaal symposium over het ondernemersklimaat. Volgens de Zwolse wethouder René de Heer levert Dronten een behoorlijk aandeel aan het Bruto Regionaal Product vanwege de kennis van de agrarische sector. Dat product zou mede dankzij Dronten met 1,5 miljard euro zijn gestegen naar 18,6 miljard.

Wethouder Ton van Amerongen van Dronten zegt blij te zijn met de samenwerking met Zwolle omdat het goed is voor de agrofoodsector. Op twitter verschijnen de laatste maanden opvallend veel tweets van de Dronter burgemeester Aat de Jonge met daarin de vermelding "regio Zwolle."

reacties (18)

 • frits

   

  Leren samenwerken... dat geeft al aan dat dit kansloos is. Je kunt niet tegen de stroom oproeien. Almere en Urk, dat wordt echt geen eenheid. Ik zou er persoonlijk wel voor zijn dat Lelystad en Dronten intensief gaan samenwerken. Voor mijn part zelfs een ambtelijke fusie. Oostelijk Flevoland. Dat zou een sterke gemeente zijn met alles in eigen huis. Heeft Zwolle en Amsterdam niet meer nodig. Maar Lelystad en Dronten doen niets samen, zelfs de werkvoorziening niet.

  reageer
 • hetisanders

   

  Dankzij de aandachttrekkerij van de burgemeester van dronten en zijn persoonlijke vetes wil de rest van flevoland steeds minder met dronten te maken hebben. Is Urk nog een beetje folkloristisch met zijn eigen menjngen en opvattingen voor de burgemeester van Dronten beginnen flevolanders zich te schamen

  reageer
 • hendrik

   

  Dat de burgemeester van Dronten twittert over regio Zwolle is niet zo vreemd. Het agro food cluster regio Zwolle bestaat al een tijdje en Dronten maakt hier vanaf het begin af aan deel van uit. De provincie en de gemeente Lelystad zouden hier een voorbeeld aan kunnen nemen. Investeren in de toekomst van agro food in plaats van in een kansloze luchthaven. Groot gelijk dat de gemeente Dronten aansluiting zoekt bij het vasteland.

  reageer
 • INge

   

  Hoewel ik nog wel zelf 'iets' met harderwijk heb, onderschrijf ik jouw bericht. Als gemeente willen we toch wakker blijven en niet indutten of voortkabbelen... dan gaan de betonblokken waar Meine Breemhaar over sprak nooit weg.

  reageer
 • INge

   

  Jammer dat er in het bericht nauwelijks (geen) aandacht is voor een tegengeluid. Bijvoorbeeld de reactie van dhr. Groenenboom toen het ging over een haven in Meppel (!). Terecht merkte hij op dat er in Lelystad een haven is en dat daar voor de gemeente Dronten veel potentie zit. Maar Dronten wil dit niet. En iets anders: hoezo Zwolle? waarom niet dan richting Harderwijk e.d.? Dat ligt nog dichterbij..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Uhm

   

  Een bepaalde generatie in Dronten trekt wellicht richting deze dorpen, maar scheer niet iedereen over een kam. Als rasechte Drontense moet ik er niet aan denken om in een naam genoemd te worden met ook maar een plaats uit dat rijtje. Een unieke provincie die gewoon moet leren samenwerken, intern. En bij voorkeur niet moet gaan scheuken tegen belegen buurdorpen.

  reageer
 • frits

   

  Het feit dat je een overbodig provinciebestuur opheft, wil nog niet zeggen dat de regio Flevoland in de golven verdwijnt. De Veluwe kent ook iedereen ook al is het geen provincie. Of de Kempen, ook al ligt deze regio in verschillende provincies.

  reageer
 • frits

   

  Lelystad heeft al lang voor de Metropoolregio Amsterdam en dus Noord-Holland gekozen. Dronten heeft die keuze niet gemaakt. Vraag is hoe ver dit gaat. Regionale samenwerking met Kampen/Zwolle is qua werkgelegenheid en onderwijs misschien logisch. Maar als het ooit tot een gemeentelijke herindeling komt, is Lelystad voor Dronten misschien toch wel logischer dan Kampen/Zwolle.

  reageer
 • mattie

   

  Helemaal eens.

  reageer
 • Polderaar

   

  Het opheffen van de provincie Flevoland is anders geen ramp. In de praktijk komt de provincie Flevoland neer op de provincie Lelymere. Dus geen wonder dat de overige gemeenten over de provinciegrens gaan kijken, van Lelymere hebben ze echt niets te verwachten.

  reageer
 • Kaassie

   

  weet onze Aat meer dan wij? Vast indekken omdat Flevoland opgeheven wordt ? Of is het gewoon samenwerken met de buren, dat is prima. Flevoland moet in ieder geval blijven bestaan, met de plaatsen die nu er zijn en de diversiteit en dynamiek van de mooie provincie tot uiting brengen

  reageer
 • Drontense

   

  Helemaal mee eens het is altijd al zo geweest dat wij richting Zwolle gingen en ook Kampen gingen.Als je ging studeren ging die kant op.En ook ging die kant vroeger op naar een ziekenhuis.Mooi gemeente Dronten

  reageer
 • Drontense

   

  U mag weer voor uzelf praten hoor. Ik vind dat MIJN Dronten eerder bij Lelystad hoort dan bij Zwolle. En ik ben echt niet de enige

  reageer
 • Drontenaar

   

  Ik wil dit niet en ik denk vele met mij. Dronten is Flevoland!!

  reageer
 • Cupido

   

  Heerlijk nieuws.

  reageer
 • Henk

   

  Prima, inwoners van Dronten hebben ook veel meer met Kampen, Elburg, Harderwijk en Zwolle. Lelystad en Almere passen niet bij de inwoners van Dronten. Goed dat het college dit wel goed aanvoelt en juist met Regio Zwolle en de Veluwe de contacten beter maakt. Want laten we wel zijn, Almere past beter bij Amsterdam dan Dronten, Zeewolde doet het samen met Harderwijk en Lelystad is gewoon Lelystad.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Waarom niet flirten met lelystad? Enig hindernis?

  reageer
 • Ikke

   

  en gelijk hebben ze! Gemeente Dronten is in veel afhankelijk van Zwolle. Werkgelegenheid en scholen ect. Dus laten we dan de lijntjes ook maar kort houden!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert