Voorbereidingen komst edelherten Hollandse Hout

LELYSTAD
Staatsbosbeheer is begonnen met de voorbereidingen om edelherten uit de Oostvaardersplassen in een deel van bosgebied Hollandse Hout toe te laten.

Langs de Torenvalkweg wordt een raster geplaatst. Ook langs twee vaarten is dat nodig om te voorkomen dat de dieren in het kanaal terechtkomen. Om de rasters te kunnen plaatsen moet een strook met bomen worden verwijderd. Naast de rasters worden speciale poortjes geplaatst zodat de reeën het raster niet kunnen passeren. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind volgende maand klaar.

De dieren worden pas toegelaten tot het bos Hollandse Hout als Staatsbosbeheer een beheerplan heeft ingediend bij de gemeente Lelystad. Volgens boswachter Hans Breeveld is Staatsbosbeheer daar nog druk mee. Dat kan nog enkele weken tot enkele maanden duren.

reacties (3)

 • Jan

   

  Het is dan een kwestie van tijd tot het ook hier overbevolkt raak. Het is en blijft een incompleet ecosysteem (ontbreken van predatoren) waarbij de dieren niet kunnen rondtrekken volgens hun natuurlijke ritmes door de seizoenen heen. Niet doen dus en de populatie in de OVP terugbrengen naar de draagkracht van het gebied.

  reageer
 • KC

   

  Denk ook aan het waterschap omdat de Knardijk een secundaire dijk is en niet zonder gras kan als bescherming.

  reageer
 • hans49

   

  zolang dat beheersplan nog niet is goedgekeurd hoef je ook nog niet met die aangekondigde, noodzakelijke werkzaamheden te beginnen....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert