Rooskleurig beeld huishoudboekje Dronten

DRONTEN • Vr 18 september 2015 | 13:27 • Vrijdag 18 september 2015 | 13:27
Tenzij zich onverwachte tegenvallers voordoen is de financiële positie van de gemeente Dronten de komende twee jaar positief. Dat gaf wethouder Van Amerongen aan bij de presentatie van de begroting voor 2016. Dit voorjaar al werd duidelijk dat Dronten de komende twee jaar niet hoeft te bezuinigen en drie miljoen euro uittrekt voor nieuw beleid.

Dronten verwacht dit en volgend jaar een ton extra uit het Gemeentefonds te ontvangen, maar onzeker is hoeveel geld er komt voor de jeugdzorg, wet maatschappelijke ondersteuning en Participatiewet. Dronten heeft staatssecretaris Klijnsma recent een brief gestuurd om te protesteren tegen een drastische korting op deze budgetten.

Het aantrekken van de woningbouw in onder meer Biddinghuizen kan de gemeente extra inkomsten opleveren, waardoor de financiële positie verder verbetert. De verkoop van bedrijfsgrond is nog erg mager. De belastingen gaan volgend jaar gemiddeld met 1,4 procent omhoog, wat volgens de gemeente overeenkomt met de inflatie. Alleen de rioolbelasting stijgt met 2,25 procent extra om investeringen af te dekken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel