Politie: alert zijn op inbrekers

ALMERE
Wijkagenten in Almere waarschuwen inwoners om alert te zijn op verdachte situaties. Aanleiding is een toename van het aantal woninginbraken.

Volgens een wijkagent in de Literatuurwijk werd daar afgelopen weekend na een rustige periode toch weer drie maal ingebroken. Dat gebeurde in aan de Couperusweg, de Jan Hanlostraat en de Poëziestraat. In alle gevallen werd het cilinderslot geforceerd.

Ook in de Muziekwijk Zuid was het onlangs in twee straten raak. Wijkbewoners wordt gevraagd bij verdachte situaties direct 112 te bellen.
reacties (5)

 • Swiebertje

   

  Onze honden zitten klaar. Geef ze expres al wat minder eten nu het 's avonds eerder donker wordt.

  reageer
 • Ab

   

  Het aantal zal wel gaan toenemen ivm de aankomende donkere dagen voor kerst. Misschien paar drones in de lucht laten hangen dan pak je ze snel. Mensen met een beveiligingscamera gericht op de weg misschien even de beelden terug kijken. Mksschien zijn er duistere personen op waar te nemen.

  reageer
 • Pietje

   

  Drones boven wijken zijn verboden, camera's gericht op de weg zijn verboden. Jij wilt in een surveillancemaatschappij leven? Ik niet. Een goed slot op de deur en buren die elkaar kennen helpt vaak beter.

 • Jan

   

  Misschien moeten ze de grenzen eens dicht gaan gooien want onze oosterlijke buren kunnen zo zonder enige controle met volle auto de grens over..

  reageer
 • George

   

  Is er een toename van het aantal inbraken of een toename van het aantal aangiftes?

  reageer
 • Ik

   

  Van woninginbraken wordt denk ik 100% aangifte gedaan tenzij ripdeal of als je anderszins wat te verbergen hebt.

 • Jaanchi

   

  Ik kan me herinnerem dat staatsliedenwijk-west vorig jaar aan de beurt is geweest. Misschien moeten de wijkagenten eens met elkaar praten en een trend ontdekken?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert