Subsidies mkb Flevoland leveren 150 banen op

FLEVOLAND
Subsidies aan het midden- en kleinbedrijf in Flevoland hebben voor banen en nieuwe producten gezorgd. Dat blijkt uit een onderzoek van de Randstedelijke Rekenkamer.

Tussen 2000 en 2013 is er ruim 10 miljoen euro aan subsidie voor innovatie aan het mkb in Flevoland gegeven. Dat geld was afkomstig van Europa, het Rijk en de provincie. Het heeft zo'n 150 fulltime banen opgeleverd. Dankzij de subsidies zijn ook tientallen nieuwe producten ontwikkeld, zoals een apparaat voor vetvrij frituren.

De rekenkamer beveelt wel aan om de subsidies effectiever te maken. Vooraf moet beter gekeken worden wat het geld oplevert. Ook moet de administratie voor de ondernemers minder worden.

reacties (6)

 • JKL

   

  dank voor de doorgevoerde aanpassing, dit is het juiste rapport

  reageer
 • ron

   

  het toelichtend mondelinge verhaal roept bij mij meer vragen op dan dat het antwoorden geeft. o.a. de air-frijer. is het prototype van dit super verkochte artikel hieruit betaald? het product bestaat al veel jaren. en idd welke producten en niet producten zijn hieruit betaald

  reageer
 • JKL

   

  interessant bericht, maar waarom een heel ander rapport van een andere Rekenkamer (die van de gemeente Lelystad) op de foto gezet? Beetje knullig

  reageer
 • Johnny

   

  Slechts 150 fulltime banen en enkele tientallen nieuwe producten voor 10 miljoen subsidie? Dat Europees Overheidsgeld had beter besteed kunnen worden! Wat is het nut van die nieuwe producten voor de samenleving? Een goede ondernemer gebruikt een deel van zijn winst voor het ontwikkelen en verbeteren van zijn producten. Het is belachelijk dat daar Europees Overheidsgeld naar toe gaat!

  reageer
 • Denny

   

  Toppers, is maar 66.666 per persoon? Maar het wordt tekstueel leuk gebracht.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ron

   

  2 gemiddelde jaarsalarissen subsidie per gecreëerde baan. mwah .. ik heb er nog steeds heel veel moeite mee.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert