Twee locaties voor nieuwbouw aangewezen

SWIFTERBANT
Het college van burgemeester en wethouders van Dronten heeft twee plekken in Swifterbant aangewezen als potentiële locaties voor woningbouw na 2018. Het gaat om het gebied Hazepad, dat tussen de Buitenhof en de Bosweg ligt, en de locatie Volkstuinen bij het Swifterbos.

Dorpsbelangen Swifterbant vraagt al jaren om een diverser huizenaanbod in het dorp. Een eerder plan voor ruim 600 nieuwe woningen in het Rivierduingebied ging vanwege de economische crisis niet door.

Als er gebouwd wordt, moet de gemeente de gekapte natuur compenseren. Dat zal dan gebeuren bij de kruising van de Swifterringweg en de Kamperhoekweg. Ook het Swifterbos krijgt een opknapbeurt, zodat er beter kan worden gerecreëerd. Dorpsbelangen gaat helpen bij de aanpak van het bos.

reacties (8)

 • frits

   

  De Flevopolder heeft juist heel veel bossen in vergelijking met de rest van Nederland.

  reageer
 • Ilse

   

  Dat is niet te betalen Peter. Er zullen eerst heel veel panden over gekocht moeten worden van bedrijven en particulieren en daarna moet er nog gesaneerd worden. Is gewoon te duur.

  reageer
 • Annemarie

   

  Daar heb ik toch wel heel wat vragen bij. In 2004 protesteert heel Swifterbant tegen bouw in het Swifterbos en nu gaat er in overleg met Dorpsbelangen alsnog gebouwd worden? Eerst de volkstuinen weg, daarna het hele bos??? Beetje jammer dat zowel de paardenvereniging als de volkstuinenvereniging van niks weten. Zij zijn degene die weg moeten daar! En de woningen en bouwkavels aan de Bloemenzoom worden slecht tot niet verkocht worden? En volgens mij is er totaal geen onderzoek gedaan naar enige woningbehoefte in Swifterbant. Hoe kan extra woningbehoefte worden verklaard, wanneer er meer dan 110 woningen te koop staan, de OFW geen geld heeft om nieuwe sociale huurwoningen te bouwen en de huizen jaren te koop staan hier. En dan daar de natuur vernielen en elders opnieuw planten??? Rare constructie. Hoe kan dorpsbelangen hier überhaupt achter staan. En waarom zijn zij gesprekspartner? Hoeveel leden hebben zij? 850? Ten opzichte van de ruim 6.200 inwoners in Swifterbant (en ruim 2200 woningen) is nog niet 1/3....

  reageer
 • Saskia

   

  Het industriegebied opruimen en gebruiken voor nieuwbouw. Het bosje niet verder versnipperen. Er is namelijk nauwelijks bosgebied in de Flevopolder. Enkele bomen langs een weggetje verderop planten is geen compensatie voor de geplande verstorende aanval op de natuur bij de groene volkstuinen, welke ook nog een sociale functie hebben.

  reageer
 • Yazir

   

  red de volkstuin, waar moeten al de tuinders naar toe??.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  Blijf nu eens van dat bos af. Saneer dat lelijke industriegebied en zet daar een nieuwe woonwijk neer.

  reageer
 • Swifterbant

   

  Red het bos

  reageer
 • opregte swifterbanter

   

  terug in de tijd, spandoeken kunnen weer opgehangen worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert