Maansverduistering goed te zien in Flevoland

EMMELOORD
De volledige maansverduistering was maandagmorgen vroeg in Flevoland goed te zien. Weerman Robert de Vries legde de nacht vast met een aantal prachtige foto's.

Bij een maansverduistering staan de zon, de aarde en de maan in één lijn. De aarde staat dan tussen de zon en de maan in. Bij een totale maansverduistering zie je de schaduw van de aarde over de maan trekken. 

De maan staat op het ogenblik op de minimale afstand van de aarde, waardoor hij groter lijkt te zijn; dat wordt 'supermaan' genoemd. Bij een volledige maansverduistering is 's nachts een rode gloed te zien is. De Amerikanen spreken dan van een 'blood moon'. De volgende volledige verduistering van een supermaan is in 2033. De eerstvolgende 'normale' totale maansverduistering in Flevoland is in juli 2018.


reacties (7)

 • Peter

   

  Dan trek ik mijn conclusie in, en heb dit fout beoordeelt mijn excuus.

  reageer
 • Dirk

   

  Peter, ik zie geen bewerking, deze foto's zijn zo goed als hetzelfde als degene die ik met een Nikon D800 gemaakt heb.

  reageer
 • Klaas Visser

   

  Tjonge jonge Gnodde, wat een flauwekul zet je daar neer!

  reageer
 • Gnodde

   

  Dit komt om geologisch gezien Lelystad lager ligt en de bewolking als het ware in een kuil boven Lelystad hangt. Ik Urk was de maan erg goed zichtbaar, dit komt omdat geologisch gezien Urk hoger ligt en als het ware de wolken worden weggeduwd, daarom dat het de maan in Urk zeer goed zichtbaar was, de mooiste foto's die gemaakt zijn trouwens vanochtend van de maan zijn op Urk genaakt.

  reageer
 • Tim

   

  Hier in Lelystad zuid was rond 04.45 uur veel bewolking dus helaas weinig gezien..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  Toch moet ik concluderen en mededelen dat deze foto's zo te zien ook bewerkt zijn. Terwijl de originele foto's er heel anders uitzien.

  reageer
 • Erik

   

  Mooi om te zien, en als je zolang naar de lucht staart, ook nog vallende sterren gezien.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert