Vier mannen vast voor aanranding

ALMERE
De politie heeft vier Almeerders aangehouden voor het aanranden van een 18-jarige vrouw in de Herbergsteeg in de nacht van zaterdag op zondag.

De politie was snel ter plaatse en heeft alle vier de mannen ingerekend. De mannen zijn 18, 19 en 20 jaar oud. Maandagmorgen werd op internet druk gespeculeerd over de achtergrond van de daders. Het zou volgens een lokale website gaan om asielzoekers. Dit werd door PVV-leider Geert Wilders opgepikt. De politie wil geen enkele uitspraak over de identiteit van de daders doen.

De vader van de vrouw heeft van de politie gehoord dat het om asielzoekers zou gaan. Dat heeft hij tegen Omroep Flevoland gezegd. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De vier mannen zitten nog vast.

PVV Almere heeft naar aanleiding van het incident vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De partij neemt geen genoegen met het antwoord van de politie dat de identiteit van de daders er niet toe doet. De PVV eist in verband met de maatschappelijke relevantie dat het college daar wel een uitspraak over doet.reacties (12)

 • Pietje

   

  NAV reactie Flevoburger. Inderdaad, geheimzinnigheid geeft meer onvrede dan openheid. Inwoners zijn juist bang voor dit soort problemen en kun je alleen maar gerust stellen door a. openheid en b. wegsturen van asielzoekers die zich op deze wijze misdragen. Draagvlak creëer je en kun je niet opleggen. En dat heeft niets met 'rechtsextreme onderbuikgevoelens' te maken. Maar ja, D66 hè, die zijn blind voor problemen en weten het zelf altijd beter.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Je kunt er van uitgaan dat de politie op de hoogte is of het in dit geval gaat om asielzoekers of niet. Juist door hier een soort van geheimzinnigheid te creëren wordt de de discussie / het onderwerp alleen maar heftiger. Wat is er mis mee om de burgers gewoon te informeren over het hoe of wat. Wat heeft men voor de burgers te verbergen is dan de vraag? Ik heb overigens niets tegen hulp aan asielzoekers maar begin nu wel mijn twijfels te krijgen bij de informatievoorziening van de overheid betreffende deze problematiek. Jammer politie Flevoland / Burgemeester Almere: openheid naar uw burgers is dus duidelijk niet uw sterkste kant. Amper in dienst en nu al blijkt de nieuwe burgemeester niet echt te vertrouwen?

  reageer
 • Lely

   

  In de jaren negentig, zou met de moord om Mariane Vaatstra, ook gepleegd zijn door asielzoekers. Terwijl jaren later het gewoon door iemand uit het dorp was. Dus hou het gewoon bij de feiten, en niet het meteen over 1 kam scheren.

  reageer
 • lexxie

   

  Gut Lely dit voorbeeldje van uitzonderingen bevestigen de regel lees ik nu al voor devierde keer slaap lekker verder.

 • Klaas

   

  War heeft het ermee te maken wat voor personen die hebben gedaan. (etnische achtergrond) als het berbers waren geweest of mediterrane-ers of kaaskoppen. Maakt toch niet uit? Is gewoon fout wat die gasten hebben gedaan. Ongeacht afkomst. Oh nee. Nu kunnen wel gaan wijzen met het vingertje, en zeggen: zie je wel. Je kan vluchteling beter opvangen in kampen ipv op straat laten zwerven. Geeft alleen maar overlast

  reageer
 • Nee, je kunt ze beter gewoon terugsturen. Natuurlijk is het erg, maakt niet uit wie het doet. Maar dit uitschot kan gewoon nog enkeltje retour. Degene die hier al jaren zitten, of gewoon "echte" Nederlanders, die kan je niet wegsturen he.

 • Nol

   

  Wie zegt dat het asielzoekers zijn? Allemaal speculaties!

  reageer
 • arie

   

  Het zijn geen asielzoekers, het zijn cultuurverrijkers. Er hoeft toch niet verbaasd over gedaan te worden, bij de vorige asiel-golf in de jaren 90 was het niet anders. Toename in fietsendiefstal, winkeldiefstal en (seksueel) geweld tegen vrouwen. Andere herkomst, zelfde gedrag want de gelijkheid tussen man en vrouw is in hun ogen belachelijk.

 • laat alle reacties zien
 • Jacob

   

  De overheid is er niet meer voor haar eigen burgers. U begrijpt dat Nederland voor mij niet meer mijn "thuis" is.

  reageer
 • .\/\/.

   

  ""Allen die zich in Nederland bevinden (...)", dus geen onderscheid tussen 'eigen burgers' en 'niet-eigen burgers'.

 • Jp

   

  Lag toch wel in de lijn der verwachtingen, zo noem je dat netjes. Maar voor burgemeester Gerrit Jan Gorter en zijn raad, toch weer niet, gelet op hun uitspraken op twitter: 'n AZC geeft géén overlast! De inwoners van Zeewolde zijn mooi gepakt met HUN AZC! Burgervader........

  reageer
 • Ankie007

   

  Ik snap werkelijk niet waarom er niet bekend word gemaakt of het asielzoekers zijn of niet. De reactie van de politie impliceert dat er iets te verbergen valt. Dit kweekt zoveel wantrouwen naar de overheid.

  reageer
 • Nol

   

  Als asielzoekers het hebben gedaan,als, dan zijn de rapen gaar!! Dus, zegt men niets! Dan komt er nog meer geweld. Het is bij de meeste mensen toch nooit goed.

 • qwerty

   

  Omdat het niet terzake doende is? Het maakt het misdrijf er toch niet erger of minder erg door?

 • swiebertje

   

  Nee als het niet zo is waarom zegt men dat niet gewoon?

 • Sja, in die landen worden dat soort acties getolereerd en als normaal gezien want ach, het zijn maar vrouwen! En aangezien we graag willen dat ze zich thuis voelen hier, moeten we ze maar niet (te hard) straffen.

  reageer
 • dennis

   

  Almeerders?

  reageer
 • Jan

   

  Ook al ben ik tegen het massaal opvangen, ik hoop dat het niet zo is dat dit asielzoekers blijken te zijn. Wat kunnen we dan aan geweld gaan verwachten? Hier zit toch niemand op te wachten? Die berichten al over die Syrische meisjes die even hierheen zijn gehaald en nu met hun pedofiele echtgenoten samen op een kamer geplaatst worden...

  reageer
 • Kim H.

   

  Stop maar in de doofpot...Daar zijn ze tegenwoordig goed in!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert