Vrijspraak en werkstraf in aanrandingszaak Herbergsteeg

ALMERE • Wo 13 april 2016 | 14:05 • Woensdag 13 april 2016 | 14:05
De rechtbank in Lelystad heeft woensdag één verdachte in de aanrandingszaak die zich vorig jaar afspeelde in de Almeerse Herbergsteeg vrijgesproken. Een tweede verdachte krijgt zestig uur werkstraf.

Het Openbaar Ministerie had eerder 120 en 140 uur werkstraf geëist. De verdachten zijn twee jonge mannen van nu 18 en 21 jaar oud. Ze woonden ten tijde van het voorval op het AZC in Almere en komen oorspronkelijk uit Eritrea.

De aanrandingen veroorzaakten eind vorig jaar veel ophef. De zaak werd door onder andere de PVV genoemd als voorbeeld van misstanden door asielzoekers. De rechter gaf tijdens de uitspraak expliciet aan dat deze ophef geen rol heeft gespeeld bij de strafmaat.

De 18-jarige man die veroordeeld is moet naast de werkstraf ook de leerstraf 'Respect Limits' volgen. Deze straf is gericht op het herkennen en respecteren van seksuele grenzen.

De 21 jarige verdachte die is vrijgesproken heeft zich volgens de rechtbank wel vervelend en ongepast gedragen richting een vrouw, maar er is geen sprake van ontucht zo is de conclusie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel