Werkstraffen geëist tegen aanranders Herbergsteeg

ALMERE • Wo 30 maart 2016 | 15:12 • Woensdag 30 maart 2016 | 15:12
Het Openbaar Ministerie heeft werkstraffen geëist van 140 en 120 uur tegen twee vluchtelingen die jonge vrouwen zouden hebben aangerand in het centrum van Almere. Naast de werkstraffen zijn voorwaardelijke celstraffen van 3 maanden en 6 weken geëist.

Bij het incident in de Herbergsteeg waren vier verdachten en vier slachtoffers betrokken. Drie vrouwen deden aangifte. Ze zouden op hun billen zijn geslagen en bij hun borsten zijn gegrepen. Uiteindelijk zijn twee verdachten door het OM vervolgd.

Vluchtelingen
De mannen, nu 18 en 21 jaar oud, zijn afkomstig uit Eritrea. Ze waren woensdag niet bij de rechtszaak aanwezig. Volgens hun advocaat omdat ze geschrokken zijn van de grote hoeveelheid media-aandacht rondom de zaak. De aanrandingen werden door onder andere de PVV aangehaald als voorbeeld van misstanden door asielzoekers.

De Officier van Justitie merkte tijdens de zitting op dat gewaakt moet worden dat deze zaak in de vluchtelingendiscussie wordt getrokken: "Het betreft hier een strafzaak die in zijn soort niet afwijkt van vergelijkbare zedenzaken gepleegd door autochtonen in uitgaanscentra. Zo moet deze zaak dan ook worden afgehandeld."

Sigaret
Uit verklaringen die de rechtbank voorlas bleek dat de vrouwen in de Herbergsteeg door de mannen om een sigaret gevraagd werden. Vervolgens werden ze betast. Eén van de verdachten heeft verklaard dat hij een omhelzing en een zoen wilde geven als ‘bedankje’ voor de sigaret. De twee zeggen dat hun acties richting de vrouwen ‘speels’ bedoeld waren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel