Belastingadviseur de cel in vanwege vervalsing

LELYSTAD
Een belastingadviseur uit Lelystad moet vier maanden de cel in voor het vervalsen van belastingaangiften van zijn cliënten.

De rechtbank in Utrecht legde de man naast de celstraf 6 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf op. Als hij gedurende een proeftijd van drie jaar toch belastingaangiften invult, moet hij ook dat half jaar de cel in.

De Lelystedeling voerde de afgelopen jaren voor cliënten allerlei aftrekposten op die ze niet hard konden maken. De Belastingdienst zou daardoor voor minstens een half miljoen euro zijn benadeeld. De man vulde bovendien zijn eigen aangiften verkeerd in. Hij verzweeg namelijk zijn bijverdiensten als belastingadviseur.

reacties (2)

 • Marcel

   

  En de komende 3 jaar hoeft hij geen belastingaangifte te doen.

  reageer
 • Stef vd Heuvel

   

  Ik mis in dit soort berichten meestal iets over terugbetalen. Hij heeft de boel toch voor minstens een half miljoen benadeeld. In vergelijking met de "grote jongens" misschien peanuts, maar het is wel geld dat we dus uiteindelijk met z'n allen betalen.

  reageer
 • Kaassie

   

  De persoon die aangifte doet, is zelf verantwoordelijk, ook al vult een ander de aangifte in. Dus terug betalen? ?? Je kunt beter zelf invullen of een gerenommeerd bureau inschakelen

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert