Waterschapsbestuurders storten salaris terug

FLEVOLAND
Vier bestuurders van het Waterschap Zuiderzeeland storten elk zo'n 5.000 euro terug. De bestuurders hebben de afgelopen jaren te veel salaris gekregen.

Omdat er een is fout gemaakt in een softwareprogramma heeft het viertal sinds 2012 te veel loon ontvangen. In de Algemene Vergadering is besloten dat de bestuurders samen zo'n 20.000 euro terugstorten. Het bestuur van het Waterschap heeft het te veel betaalde salaris zelf aangekaart in het belang van openheid en transparantie.

De fout kwam aan het licht na een intern onderzoek. Daaruit bleek ook dat leden van de Algemene Vergadering een computervergoeding niet hebben ontvangen. Die krijgen ze alsnog. Hierbij gaat het in totaal om ruim 4.000 euro.

reacties (6)

 • -Z-

   

  Niks meer of minder dan het keurig nemen van verantwoordelijkheid zonder moeilijk doen. Iets dat wel opvalt in het bestuurlijk landschap, en daarom toch een compliment verdient.

  reageer
 • Remco

   

  Dit is toch een hele nette oplossing. Hier kunnen veel bestuurders van andere organisaties nog wat van leren.

  reageer
 • Zeewolde

   

  Beetje laat inderdaad maar toch netjes dat ze het weer terug storten. Tja waar gewerkt word vallen spaanders.

  reageer
 • Henk

   

  Wie krijgt er van zijn werkgever nog een computervergoeding????

  reageer
 • Swiebertje

   

  Ja die heb ik ook nooit begrepen. Blijkbaar zit er daar ook niemand die na kan denken en daar krijgen ze dan ook nog geld voor blijkt uit dit bericht. Kom je na een dag werken thuis blijkt het riet bij mijn sloot verdwenen inclusief de nesten....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kees d.

   

  Is men wel laat achter gekomen!!! Het zal ongeveer het zelfde zijn al de opdracht om in het broedseizoen rietkragen te ruimen. Stelletje amateurs!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert