Snelle brandweerwagen met twee spuitgasten

LELYSTAD
Brandweer Flevoland gaat in Lelystad vanaf donderdag bij wijze van proef rijden met een Snel Interventie Voertuig, de SIV. Deze wagen rukt uit met twee personen. Bij een standaard uitruk gaan zes brandweermensen naar de melding toe. De SIV is snel inzetbaar voor kleinere incidenten zoals containerbranden of wateroverlast.

Volgens de brandweer blijft de veiligheid van de burgers gegarandeerd, omdat bij grotere incidenten zes brandweermensen uitrukken. Deze zes zijn altijd op de kazerne in Lelystad aanwezig. De uitruk kan op één grote tankautospuit met zes personen of met een combinatie van bijvoorbeeld de SIV én een normale brandweerwagen met vier personen. Indien nodig zijn altijd meer mensen op te roepen.

De brandweer in Lelystad wordt door de inzet van de SIV een stuk flexibeler. Mocht zich een tweede brandmelding voordoen kan de SIV daar alvast naar toe, als de situatie het toelaat.

reacties (4)

 • Roy

   

  Ik werk zelf tegen over kazerne van brandweer in Huizen. Die doen dit al ruim een jaar of anderhalf jaar. Klein busje eerst, daarna spuitwagen, en eventueel de ladderwagen. Veel sneller en efficiënter! !!

  reageer
 • Anoniem

   

  Kritisch blijven kijken naar dit soort projecten. Voor dat je het door hebt is er de aankondiging dat Lelystad meedoet met de TS4, Almere ook een SIV (PM2) krijgt etc. Sluipenderwijs.. word de hele brandweer uitgekleed, maar wel duurder.

  reageer
 • Pzaal

   

  Geen verkeerde bezuinigings maatregel en nog beter voor het milieu ook. Voor een container brandje hoeft echt geen grote brandweer auto die erg veel gebruikt met 6 man uit te rukken.

  reageer
 • Ik

   

  Goed bezig, dat is slim inzetten. Waarom met 8 man een kar uit de boom halen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert