Wilders voert actie tegen uitbreiding azc

ALMERE
PVV-leider Geert Wilders voerde zaterdagmiddag actie tegen de uitbreiding van het azc in Almere.

Wilders liep door het winkelcentrum van Almere en deelde flyers uit. Hij werd bijgestaan door Kamerleden van zijn fractie en Almeerse PVV-ers. Tegelijkertijd voerde een aantal Almeerse politieke partijen in het centrum van de stad stil protest tegen het bezoek van Wilders, zoals GroenLinks, de SP en de PvdA.

Een meerderheid van de gemeenteraad van Almere heeft eerder ingestemd met het realiseren van noodopvang voor 480 vluchtelingen.


reacties (62)

 • Mr. Brown

   

  Die arme PVV-ers toch. Zijn al niet de slimsten, denken dat - omdat iedereen in hun kleine kringtje PVV stemt - half Nederland PVV gaat stemmen. Blijken er ook nog andere mensen te wonen. Na de volgende verkiezingen: Teleurstelling, schuld van de moslims en er is vast gefraudeerd.

  reageer
 • Mr. White, Mr. Brown en Mr. Pink

   

  Ja Dr. Jake, Want die "vluchtelingen" lezen allemaal de Nederlandse kranten bij het ontbijt. De héééle wereld leest, spreekt, schrijft Nederlands en zien die bordjes. Je zou er bang van worden.

  reageer
 • Snits

   

  Ik weet niet zo goed wat je bedoeld met "jullie" cultuur. Ik ben hier geboren, mijn ouders, groot en overgrootouders ook. "Mijn" cultuur is Nederlands en dat ik het zo goed heb, komt ondermeer doordat Nederland ná de 2e wereldoorlog alle hulp kreeg die het nodig had. Waarbij mijn grootouders en ouders (net als ik) hun hele leve gewerkt hebben en een nuttige bijdrage hebben geleverd. Ik zal je in elk geval vertellen wat niet mijn cultuur is: andere mensen de schuld geven van mijn eigen persoonlijke sores.

  reageer
 • Marc

   

  Wat ben jij slecht in het volgen van het nieuws en ontwikkelingen zich. Voorstel van PVDA en VVD is realistisch en is het meest logisch,meer steun aan o.a. Turkije en Libanon voor de opvang in de regio en met diverse EU landen samenwerken. Voorstel PVV is grens dicht, uit de EU, maar hoe dat gerealiseerd kan worden en met welke gevolgen is nog niet uitgelegd ??? Als Turkije en Libanon ruim 7 miljoen vluchtelingen deze kan op sturen kan niemand de grens dicht houden en deze mensen tegenhouden. Gaat Geert Wilders zelf de wacht houden en voor hoe lang?!!.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wanneer heeft er in het Nederlandse parlement voor het laatst een partij met de absolute meerderheid geregeerd? Precies: dat is nog nooit gebeurd. Een stem op de PVV verkleint alleen het aantal parlementszetels waaruit een coalitie-meerderheid van 75 zetels voort moet komen. Gezien de populariteit van PvdA en VVD valt te verwachten dat D66 de grote winnaar van de volgende verkiezingen zal zijn. Met andere woorden: met een stem op de PVV help je D66 in het volgende kabinet. En veel succes ermee, PVV'ers!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  je kunt het ook anders bekijken. Maar liefst 22 % van de stemmers geeft aan op een partij als de PVV te willen stemmen. Op een zeer radicale en niet democratische partij dus. Maar uit elke peiling blijkt dat qua standpunten, ruim 65 % aangeeft het er mee eens te zijn. Dus een groot gedeelte van de kiezers weet nu niet op welke partij ze kunnen stemmen die hun mening vertegenwoordigd. Toch groeit de aanhang van de PVV met de dag. Dus hoe kunnen de andere partijen deze groei stoppen? Simpel, luisteren naar de kiezer. Doe wat een meerderheid wil, en je vangt de stemmen die nu naar de PVV zouden gaan af. Helaas heeft een groot aantal partijen dan een probleem. Want die staan voor een zogenaamd sociaal Nederland met open grenzen en kunnen natuurlijk niet zomaar van hun geloof af vallen. Toch zullen ze wel moeten opschuiven, want als de tendens doorgaat, dan kon het wel eens de verkeerde kant opgaan. Stel je voor dat de PVV echt een meerderheid krijgt. Niet echt helemaal ondenkbaar, want zoals het nu gaat met de massale immigratie krabt het meerendeel van de kiezers zich al achter de oren... Dus voor alle onnadenkende commentaren over dit is geen meerderheid dus geen probleem... Ga nu maar eens de andere partijen duidelijk maken dat hun koers aangepast moet worden, want willen we echt de rest van kiezers dwingen in de richting van de PVV? Denk daarbij aan de steeds wijzigende voorspellingen, 800000, 1.400000 vluchtelingen... En ga zo maar door tot een breekpunt bereikt wordt. Dit gecombineerd aan de beelden en nieuwsitems over zich misdragende immigranten.. Linke soep hoor!

  reageer
 • qwerty

   

  In de laatste peilingen komt de pvv uit op 33 zetels. Dat klinkt als veel, maar is toch slechts 22% van het aantal zetels (valt toch tegen he, als je dit zo leest...).

  reageer
 • qwerty

   

  Je neemt me de woorden uit de mond! Prima reactie!

  reageer
 • waterwijker

   

  Maar de absolute meerderheid krijgt hij -gelukkig- nooit. Daar is de rest van Nederland net even te slim voor. En omdat iedereen nog weet hoe rampzalig de regeringsdeelname van de pvv uitpakte, gaat ook nooit meer iemand de samenwerking aan. We hebben in de afgelopen 100 jaar eerder zo'n partij gehad en dat is uiteindelijk ook goed afgelopen. Eerlijk duurt het langs. Op den duur ziet iedereen heus wel in wat een lachwekkende, schuimbekkende meute die hele pvv met hun trawanten is. Wen daar maar vast aan.

  reageer
 • Qwerty

   

  Net zoals bij de verkiezingen in 2012.

  reageer
 • Aziz

   

  jij moet er ook aan wenen dat ondanks dat, bar weinig wordt bereikt uit hun programma. Met extreem standpunten i.c.m. haatzaaien zal dat nooit lukken. Feit is het blijft een weggegooid stem. Andere partijen gaan terecht niet met zo'n ondemocratische beweging samenwerken. Conclusie grootste partij daar koop je geen brood mee, zonder extreem standpunten los te laten.

  reageer
 • Hans

   

  Geert wordt en is de allergrootste- partij wen er maar vast aan !

  reageer
 • sjoerd

   

  Had hem maar benoemd als burgemeester van Almere, dan kwam men er snel genoeg achter dat veel bla bla geen zoden aan de dijk zet.

  reageer
 • wilma

   

  Gert, mooie reactie van je! En hulde aan die mevrouw met het bordje en de tegendemonstratie die er plaatsvond. Als ik plaatsgenoten spreek, vinden ze Wilders maar een man met veel bla, bla die geen echte oplossingen bedenkt en alleen maar haatzaait

  reageer
 • Dnz.

   

  Naast gebrek aan emphatie is het laatste van uw bericht waar het aanschort bij velen.

  reageer
 • Ikke

   

  Oké, en omdat die mw een bordje heeft mag een tegenstander agressief worden. Ja, logisch!!

  reageer
 • Frenk

   

  Pffff Geert Wilders, ik word zo moe van die man. Schreeuwen, schreeuwen maar niks presteren. ik hoop echt dat wij geen oorlog meer meemaken en met een bootje naar Engeland zouden moeten. En dat Engeland zegt: opdonderen het is hier al druk genoeg en jullie zijn allemaal gelukzoekers. Sta je dan met je kind van 3. Geen idee wat je moet doen. Alle mensen die hier zo'n grote mond hebben, denk eens na voordat je wat schrijft/zegt.

  reageer
 • Gert

   

  Wilders houdt van Almere. Laat hem er blijven. Hek erom, klaar!

  reageer
 • Havenaar

   

  Ik vind dat een prima en helemaal zo een gek idee niet. PS aan SP : ik stem nooit meer op jullie partij.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Juist. !! Ik Pleit voor een 'vluchtelingen'-leenstelsel op basis van het net ingevoerde studie-leenstelsel. Elke 'vluchteling' die wil blijven in dit land mag langzaam de kosten die hij heeft veroorzaakt terug-/afbetalen. Eens kijken wie er nog komt / blijft naar/in NL.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Ik was er ook bij dat "incident" met die vrouw en dat bordje. En zulke mensen/bordejs halen bij mij ook het bloed onder de nagels. Want fotos van zulke mensen/bordjes worden heel snel op de social media gedeeld/verspreid ook onder de vluchtelingen waardoor er NOG MEER komen naar dit land. Zulke mensen mogen van mij dan ook meteen hun bankpasje afgeven bij het azc. Betalen zij masr die kosten en niet de anderen die zien dat ze worden beet genomen door die zogenaamde 'vluchtelingen'. Zolang de rijke arabische landen/emiraten hun grenzen dicht houden voor vluchtelingen, zijn wij net zo min verplicht deze gelukszoekers,(=want in turkije/griekenland enz. is er geen oorlog) op te nemen.

  reageer
 • Willem A-buiten

   

  Zal je nooit meemaken omdat niemand met hem zal samenwerken. Zal altijd in de marge blijven boe roepen.....

  reageer
 • Rinus

   

  Eens, maar alleen er kennis van nemen en er niets van leren? Volg de grote prediker is al meer dan eens voorgekomen. Weet iemand uberhaupt hoe de PVV in de tweede en eerste kamer stemt over alle zaken die verslechterd zijn in Nederland?

  reageer
 • Willem A-buiten

   

  Toen ik 25 jaar geleden op mijn zelf ging wonen was er al geen huurwoning te krijgen. Ondertussen verkopen de coöperaties de huurwoningen en worden er nauwelijks huurwoningen bijgebouwd. Daar kan je de vluchtelingen de schuld niet van geven

  reageer
 • jo jo

   

  De PVV kwam, zag, en overwon! :)

  reageer
 • Ali c

   

  Wilders doet voor spek en bonen mee. En daarnaast, PVV stemvee denkt altijd dat zij de meerderheid vormt. Altijd van die cliché one-liners als ' Wij Nederlanders hebben er genoeg van...'. Guess what...PVV stemmerts vormen juist een zeer kleine minderheid. Daarom staat hun grote leider al sinds 2008 aan de kant boe te roepen. En maar blijven denken dat hij Neerlands hoop is...wuhahah.

  reageer
 • Zucht

   

  Er is in zeewolde nooit ook maar iets gevraagd en als je die komedie in de lavant bedoeld heb jij er niet veel van begrepen

  reageer
 • Rens

   

  Geert je bent een topper ik blijf je steunen!

  reageer
 • Jojanneke

   

  Op een bevolking van 190.6550 Almeerders zijn er straks in totaal 1250 asielzoekers. Poepoe wat een tsunami..... En vandaag waren we weer eens getuige van nare intimiderende agressieve mensen en wat bleek..... het waren PVV aanhangers die probeerden een vrouw (die met een protestbordje stond) omver te duwen. Top gedaan hoor mannen die bij de PVV aanhangers horen!! Echt flink!! En maar roeptoeteren over agressieve buitenlanders.

  reageer
 • kansloos

   

  Geert zal nooit minister president worden, hij zal nooit een meerderheid halen. Hij doet meer voor de sier mee whahaha.

  reageer
 • piet

   

  wij krijgen geen woning meer onze kinderen ook niet misschien kunnen wij een tent krijgen zie je maar bij duinrel

  reageer
 • Henk25

   

  Een referendum houden. Zegt de PVV. Een partij die intern nog nooit van democratie heeft gehoord. Geen leden, geen gekozen bestuur, geen gekozen leider. Hoeft niet, want 'onze Geert' is super? Ja, slaap lekker, zo begint de totalitaire staat. En dan maar schreeuwen over dat nepparlement. PS: in Zeewolde is er wel degelijk met de inwoners over gediscussieerd. Maar ja, als de uitkomst van de raadsdiscussie mensen niet aanstaat.

  reageer
 • Dirk

   

  Net als bij de vorige verkiezingen zeker. Dat zou ook al zo'n grote overwinning worden.

  reageer
 • Andrea

   

  Geert is een topper

  reageer
 • Onze stem en steun heeft die !!!

  reageer
 • Geert Wilders minister president, wat klinkt dat toch heerlijk, kan niet wachten tot die tijd komt !!!

  reageer
 • ano1978

   

  Het was ontzettend druk in Almere. Niet vanwege Wilders maar vanwege de kinderbijslag. Er liepen misschien 100 mensen rondom Wilders en daar zaten dan voor maar zeker ook tegenstanders tussen. Hoezo met warmte> Dat kwam dan de zon zeker.

  reageer
 • Mo

   

  Wat jij hebt gedaan is niet echt interessant. Er zijn al vrouwen aangerand door de zoekers, het wachten is tot het echt fout gaat...

  reageer
 • A.P.M. van den Goorbergh

   

  Heeft de Gemeenteraad in Almere en alle anderen gemeenteraden het ook al eens aan hun inwoners gevraagd van wat er zou moeten gebeuren? NEE, aan niet een ben ik van mening. Dus we zouden hierover een referendum moeten houden ? Ja, ben ik van mening, maar dat durven die prutsers in Den Haag weer niet aan. Dus moeten we inderdaad ons verzetten tegen de vluchtelingen. Vluchtelingen, gelukzoekers en criminelen gaan na enkele dagen na verblijf in Nederland met elkaar op de vuist. Geloofsovertuigingen spelen hierin een belangrijke factor. Daar moet Nederland toch iets van geleerd hebben lijk mij zo gezien de grote hoeveelheid allochtonen die we hier nu in de Nederlandse samenleving hebben. Het antwoord is: NEE, we hebben er niets van geleerd. We hebben bakken met geld in ons allochtonen probleem gestoken en we hebben er nauwelijks is voor terug gekregen. Alleen een hoop ellende en narigheid. Kijk maar eens naar het programma opsporing verzocht. Van de 10 onderwerpen komen daar 7 a 8 allochtonen in voor. Dus als ze nu al op de vuist gaan met elkaar na enkele dagen verblijf in Nederland, dan moet de politiek toch eens een praatje gaan maken met Geert Wilders. En zijn het antwoord zal waarschijnlijk zijn: GRENZEN SLUITEN om nog erger te voorkomen.

  reageer
 • Willem

   

  geschiedenis blijft het belangrijkste vak op school

  reageer
 • Toon

   

  Het is idd een tsunami van Islamieten... hulp is goed, maar dit gaat te ver, dit kan NL helemaal niet aan ! en wie wil dit wel ? Ja juist, andere islamieten.

  reageer
 • Flevowatcher

   

  Wilders is een labbekak dat 'ie zo blijft hameren op 'islamisme', daar is 90 % van al die vluchtelingen niet mee bezig, ze zoeken gewoon een veilige plek. Dat zouden wij toch ook doen als Poetin morgen Nederland als russisch grondgebied zou uitroepen en de nodige militaire machtsmiddelen zou inzetten? Het gros van de PVV club zou waarschijnlijk onmiddellijk pro-Poetin zijn, uit angst om een eigen mening te hebben, of zelf te kunnen nadenken. Poetin zou waarschijnlijk zijn intrek direct in Almere nemen. Met zoveel PVV aanhangers heb je geen vijanden meer nodig. Vluchtelingen en mensen met een andere geloofsovertuiging (niet perse Islamitisch) zijn bij voorbaat verdacht bij de PVV, tja, dan gaat Nederland wel heel erg naar spruitjes stinken...

  reageer
 • Zucht

   

  De held van velen .. wacht maar tot er verkiezingen zijn dan is Geert in een klap nummer 1

  reageer
 • Hans

   

  Wat Pim Fortuyn al jaren geleden zag aankomen is nu begonnen. Aan alle migranten voorstanders: denkt u over 2 jaar nog eens even terug hoe positief u was over het ophangen van deze gelukszoekers.

  reageer
 • Peter

   

  Die man gaat nooit ook maar iets oplossen. Hij wil alleen maar aandacht. Triest dat ie die nog krijgt ook. Al die nietszeggende akelige uitspraken van hem lossen niets op. Hij heeft nog nooit ook maar iets opgelost. De clown.

  reageer
 • jo jo

   

  De onrust groeit, de PVV profiteert. Met mijn zegen.

  reageer
 • Jan

   

  Wilders is een held. Goed bezig

  reageer
 • willeMstad

   

  800 zaten er al en nu komen er 450 bij (ipv 600). Dus laat die uitroeptekens maar achterwege.

  reageer
 • Ab

   

  Wilders werd met veel warmte in Almere onthaald. Het was een succes.

  reageer
 • Als Wilders nu aan de macht was (mijn steun heeft die) was het in Nederland nu niet zo'n puinzooi als nu, helaas heeft hij geen medewerking van de politiek hier zijn allemaal meelopers, word tijd dat die tij eens gaat keren hier.

  reageer
 • Alex

   

  En waarom bereikt de pvv niks omdat alle andere partijen hem links laten liggen en 65% van het volk links laten liggen en negeren. PVV was toen de grootste en word alleen maar groter kijk maar is goed in de peilingen . En als Almere geen pvv stad was waarom is dan met de laatste gemeenteraad verkiezingen de grootste ?

  reageer
 • Jake

   

  Ik weet niet waar jij die getallen vandaan haalt maar die kloppen niet. En inderdaad jij je ouders en grootouders hebben het hier zo goed dankzij de Nederlanders die hun huizen uit worden gezet en op zwart zaad zitten jullie hebben het goed ten kosten van het leven van anderen en kinderen. Ik ben het er mee eens dat er geholpen moet worden maar gelijke monden gelijke kappen en je komt in Nederland dus pas je je aan aan ons cultuur en onze wetten de keus om hier te komen hebben jullie zelf gemaakt en echt waar van harte welkom maar ga niet jullie cultuur hier lopen opdringen en tegen die van ons protesteren om ze te verbieden. Plus dat jullie het goed hebben prima maar de Nederlandse gezinnen gaan daardoor ten onder en dat hoort niet iedereen zwart wit geel beige groen paars maakt niet uit iedereen moet het goed hebben

  reageer
 • Snar

   

  Wat ontzettend goed dat Wilders hier komt! 450 asielzoekers op een totale Almeerse bevolking van zo’n 193.000 mensen -> de hele stad raakt ontwricht!!!

  reageer
 • George

   

  Schandalig dat dit moet, juist door de mensen die het oneens zijn en hem bedreigen. We leven in een vrij land, maar alleen dit is al het bewijs dat het verkeerd gaat.

  reageer
 • carl

   

  he wilders jij gaat er tenminste voor, bijna heel Nederland denk er zo over zoals jij , wie je op straat ook tegenkomt en het er over hebt. maar ja nederlanders hebven het te druk met hun eigen leventje en doen niks, tot het straks uit de hand loopt en dan zeggen ze, o had ik maar.

  reageer
 • marinus

   

  Klasse durf je nek uit te steken.

  reageer
 • Aziz

   

  Meneer Wilders kan flyeren wat hij wil gaat allemaal niet helpen. Laat 1 ding duidelijk zijn Almere is geen PVV stad en zal het nooit worden!!. Hoe zo verzet tegen de komst vluchtelingen het tegengeluid is en zal veel meer. Uitbreiding van AZC moet doorgaan vinden. Is goed dat de Gemeenteraad daarmee heeft ingestemd. Pvv heeft niet veel te vertellen in Almere is een feit, wat ze ook proberen. Wij zijn inmiddels 5 jaar verder na eerste gemeenteraadsverkiezingen in 2010, wat heeft de pvv bereikt? antwoord bar weinig zegt iets over de meerderheid van de Almeerders die anti pvv en haar gedachtegoed zijn.

  reageer
 • snits

   

  Helemaal juist. Genoeg is genoeg, kom in verzet. Tijd dat Wilders een keer z'n nek uitsteekt en zelf in Syrie gaat zitten. De pvv mag dan de grootste partij zijn, nog steeds is 70 procent van de Nederlanders het NIET met ze eens. 60 jaar terug waren mijn grootouders maar wat blij dat de wereld z'n nek uitstak toen zij in de problemen zaten. Mijn oudoom en tante zijn elders in de wereld opgevangen. Wij hebben het hier nog nooit zo goed gehad. We kunnen die mensen helpen, dus moeten we dat ook doen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Vogeltje gezien, kiekje gemaakt, de media gehaald. En weer op weg naar een volgende gelegenheid om in beeld te komen. Of even stoppen om het haar te laten verven.

  reageer
 • Mooi, wat mij betreft mag Geert hier veel vaker komen om orde en zaken te verichten, en van zich laten spreken. En die 3 andere partijen met hun stilte protest het is een lachertje hahaha wat een komedie.

  reageer
 • pedro

   

  met 12 beveiligers! ik ben het helemaal met de man oneens maar dat ie 12 beveiligers nodig heeft is wel schandalig eigenlijk.

  reageer
 • DeKadt

   

  Uitstekend. Het is heel erg nodig dat politici zich in het openbaar manifesteren tegen wat er nu aan de hand is. Nederland kan deze enorme aantallen islamieten helemaal niet aan. Nog los van het feit dat het islamieten betreft, want de problemen die er met deze mensen bijkomen is zelfs een bijkomende reden om hierin zeer terughoudend en voorzichtig te zijn. Het is een ongemakkelijke waarheid en een nog ongemakkelijkere discussie, maar ze moet gevoerd worden. De heer Wilders heeft hiervoor al jaren gewaarschuwd. Zijn gelijk wordt nu duur betaald door heel het land.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert