Houtribweg in voorjaar voorzien van nieuw asfalt

LELYSTAD
Gemeente Lelystad start komend voorjaar met groot onderhoud aan de Houtribweg en een gedeelte van de Visarenddreef. Het asfalt wordt aangepakt, de bushaltes bij Lelystad-Haven krijgen een aanpassing en de weg tussen Gemaal Wortman en de Visarenddreef wordt opnieuw ingericht. Ook voert de provincie onderhoud uit aan de brug.

In eerste instantie stond de uitvoering van het werk gepland voor dit jaar, maar vanwege het belang om Lelystad Haven zo goed mogelijk bereikbaar te houden, hebben de voorbereidingen meer tijd gekost dan verwacht. Eigenlijk zou het werk nu al worden uitgevoerd, maar door het verwachte herfstweer worden de werkzaamheden een paar maanden uitgesteld.

Volgend jaar worden ook de Buizerdweg, Binnenhavenweg en een deel van de Runderweg onder handen genomen.

reacties (9)

 • roy

   

  de gemiddelde leek snapt dat als we een beetje geld investeren in een fietstunnel en het stoplicht bij magic appel weghalen er al een hoop ellende wordt opgelost. maar helaas hebben we te maken met ambtenaren die niet gehinderd worden door enige kennis van zaken wat betreft het verkeer. want ze wonen niet in lelystad of hebben er niet mee te maken. Is het iemand ook op gevallen dat iedereen last had van de werkzaamheden behalve het provincie huis .

  reageer
 • roy

   

  bij navraag over eerdere werkzaamheden op de houtribdreef wist de gemeente te vertellen dat ze niet wisten hoe ze de weg richting lelystad-haven moesten afsluiten. Reken er maar op dat de verkeers ondeskundige ambtenaren van de gemeente gewoon de hele weg in 1 keer afsluiten en in plaats van dat het 1 week duurt dankzij beun de haas gewoon 6 weken duurt. dus mag heel lelystad weer gaan omrijden door de gehele stad.

  reageer
 • Henk

   

  Hopen niet dat wij dan heel Lelystad door moeten rijden om thuis te komen. De afgelopen maanden waren al erg genoeg.

  reageer
 • alex

   

  Dat heeft alleen maar met subsidie te maken....... deze keer geen onderhoud ,volgende keer geen geld.

  reageer
 • KC

   

  Ik hoop dat Lelystad Haven tijdens de werkzaamheden over een weghelft van de Houtribweg met verkeerslichten bereikbaar blijft. Je kan bijv. het vrachtverkeer niet in twee richtingen over de Buizerdweg sturen. Ook moet de Buizerdweg niet gelijktijdig met de Houtribweg worden aangepakt. Het Hollandsehout moet ook goed bereikbaar blijven voor de hulpdiensten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Broodje Aap

   

  Alleen Beun de Haas doet het voor een koopje..

  reageer
 • Johan

   

  Ik mag hopen dat ze voor deze stukken weg nu eens niet Beun de Haas het werk laten maken. Een toezichtsambtenaar met kennis van zaken is misschien ook wel handig.

  reageer
 • Henkjan

   

  Wat ik niet begrijp is waarom zoveel nieuw asfalt terwijl op de meesten plek de weg nog zgan was. Ik ken wegen die aangepakt kunnen worden. De middenweg bijvoorbeeld opnieuw inrichten. Het staat daar altijd vast, hulpdiensten kunnen er niet langs met spoed en moeten vervolgens uitwijken naar het fietspad, wat ook weer risico's met zich meebrengt. Zonde van het geld allemaal. Had denk ik beter besteedt kunnen worden.

  reageer
 • Dirk

   

  Zijn dit voorbereidingsvertragingen of is de wethouder nu wel zo wijs om de puinhopen van deze zomer te evalueren? Naast de vele onnodige vertragingen ligt het werk er ook nog beroerd bij. Jammer!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert