Marknesserbrug wordt definitief gerenoveerd

NOORDOOSTPOLDER
De Marknesserbrug bij Emmeloord wordt definitief niet vervangen maar gerenoveerd. Dat heeft de gemeenteraad besloten.

De raad koos vorig jaar ook al voor renovatie, maar zette de 60-jarige brug eerder dit jaar toch opnieuw op de agenda. Dit omdat welgeteld één aannemer de renovatie voor het beschikbare budget dacht te kunnen uitvoeren en het risico bestond dat de opknapbeurt veel duurder zou uitvallen.

De fracties ONS, ChristenUnie/SGP en de PvvP stelden de raad maandag in een motie voor om alsnog voor nieuwbouw te kiezen. Volgens de partijen was dat mogelijk omdat de gemeente er inmiddels financieel iets beter voor staat. Ook zou een nieuwe brug veiliger en op lange termijn goedkoper zijn. Bij stemming bleek dat een krappe meerderheid van de raad koos voor renovatie.

reacties (2)

 • Sjaak de

   

  Een aannemer welke denkt de klus te kunnen klaren! En de gemeente gokt het er op, dat riekt naar corruptie of anders het onvermogen te overzien, dat laatste is ondenkbaar gezien de status van de beslissers. Weer een nieuw debacle erbij naast het grote kaalheid geslagen plein wat al miljoenen heeft gekost zelfs het gemeentehuis zelf heeft toendertijd vele miljoenen meer gekost dan begroot. Prutsers! BW zullen zich bij dit nieuwe project wederom zich niet ingedekt hebben. Krijgen we straks hier ook de mensen welke hun verantwoording nemen en vervroegt uitstappen?

  reageer
 • KC

   

  Je kan bij deze uitvoering op meerwerk wat niet te overzien zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert