Meer vertrekkers dan nieuwkomers

FLEVOLAND
Vorig jaar zijn uit alle Flevolandse gemeenten zijn vorig jaar meer mensen vertrokken dan er zijn komen wonen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Vooral in Dronten en Noordoostpolder zijn meer mensen vertrokken dan er nieuwe inwoners bijkwamen. Almere en Lelystad zijn de plaatsen waar mensen het vaakst binnen hun gemeente verhuizen. De cijfers zeggen niets over de absolute inwonertallen, omdat er geen geboorten en sterfgevallen worden meegeteld.

Het aantal mensen dat in Nederland is verhuisd, lag volgens het CBS in 2014 hoger dan in de vijf jaren ervoor. Vorig jaar kwam de huizenmarkt weer op gang.

reacties (7)

 • O maar wij zijn niet ongelukkig hoor, alleen on de ruim 20 jaar op hetzelfde adres wonende, zie ik de wijk per jaar behoorlijk achteruit gaan, zo vinden dat ook de meerdere buren die ook al zolang hier wonen, daar hoef ik echt niet door een andere bril te kijken, de punten zijn veel zwerfvuil, hangjeugd, inbraak (ja ook overdag) auto's worden bekrast ect ect. Dus nee het is niet meer wat het was hier, en ergens anders zal het wel niet veel beter zijn, het is helaas de tijd waarin we verkeren we zullen ermee moeten leren leven vrees ik.

  reageer
 • ron

   

  misschien eerst eens verdiepen of het elders wel interessant is alvorens je conclusies trekt dat het HIER zoveel slechter is geworden. (goed en slecht blijft toch relatief) dat het hier slechter is geworden is misschien iets wat WE niet konden voorkomen. dus kijk er eens naar met een andere bril ; dat maakt je vast gelukkiger

  reageer
 • Tsja, ik zou hier ook in de polder ook geen nieuw huis meer kopen, het gaat al jaren met een noodgang naar beneden, het is niet meer zoals het was.......misschien met mijn gezin ook maar vertrekken maar waarheen???

  reageer
 • Bas

   

  Ik ben ook vertrokken uit de polder. Een fantastische plek, maar voor hoog opgeleide mensen buiten de agrarische sector is er gewoon niks helaas.

  reageer
 • Jan

   

  ruimte? Volgens mij draait het om geld, bij het opvangen van immigranten! En hoe minder inwoners, hoe minder inkomsten, dus minder geld voor immigranten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Klaas Visser

   

  Ja, het werd al zo stil op straat.

  reageer
 • Piet

   

  Als ik het goed begrijp hebben we hier dus ruimte om wat vluchtelingen op te nemen. Anders wordt het hier maar zo leeg.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert