Winkelketens Bas Group failliet verklaard

ALMERE
Een aantal winkelketens van de Almeerse BAS Group is failliet verklaard. Het gaat onder meer om Dixons, MyCom en iCentre.

Eind september werd voor de winkelketens al uitstel van betaling aangevraagd en verleend. Het faillissement is volgens de curator noodzakelijk om te voorkomen dat de schulden verder zouden oplopen.

Hij heeft nog steeds goede hoop dat een doorstart mogelijk is. Daarom roept de curator het personeel van de winkels op om de deuren open te houden en de werkzaamheden te blijven uitvoeren.

reacties (5)

 • Sjaak de

   

  Tja er is geen markt meer voor al die winkels, de welgestelden onder ons hebben zowat alles wat zij wensen en zijn niet groot in getal het gros welke wat minder hebben te besteden hebben hun interessen verlegt en op het www ben je uiteindelijk voordeliger uit tenminste als je achteraf betaald, omreden er anders af en toe een kat in de zak zit iplv het bestelde.

  reageer
 • Jay

   

  Ja personeel, hou de deuren open en blijf werken. Mocht blijken dat er geen geld meer in kas is, dan heeft de baas toch die gratis uurtjes van jullie weer te pakken! Ik zou echt geen poot meer uitsteken als ik niet zwart op wit had dat ik voor elke gewerkte minuut betaald zou krijgen!

  reageer
 • Iets met klepel en klok

   

  Voor iedere minuut betaald willen hebben... Typisch werknemersgedrag. Curator verplicht je te werken anders betaald UWV je niets ivm werkweigering. Daarnaast krijgen werknemers hun gelden via UWV Investeer in je werkgever. De bas groep heeft hier ook niet om gevraagd.

 • Ejb

   

  Ja, de curator wil dat het personeel door werkt, maar krijgen ze hun salaris ddor betaald of wordt dat onbetaald liefdadigheids werk. Wordt er verwacht dat ze niet op zoek gaan naar ander werk want er bestaat een kans dat de winkels doorstarten?? Droom lekker door curator.

  reageer
 • Frans

   

  Over dromen gesproken... Uit je reactie blijkt dat je niet echt weet hoe een curator werkt en een doorstart plaatsvindt.

 • serge

   

  *kuch* 2015. Kopen via internet. *kuch*

  reageer
 • Johan

   

  *kuch* deze winkels haalde het grootst gedeelte van der inkomsten via internet *kuch**kuch*

 • Tom

   

  ja, internetwinkels groeien hard. Maar toch heb ik heel vaak de behoefte om een artikel, zeker als het een paar honderd euro kost, te zien en eventueel in handen te hebben. Maar kopen via internet is vaak goedkoper dus je hebt gelijk.

 • Nico

   

  Jammer, als deze winkels zouden verdwijnen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert