Verdachten aanrandingen inderdaad bewoners azc

ALMERE • Wo 7 oktober 2015 | 15:21 • Woensdag 7 oktober 2015 | 15:21
De vier verdachten van de aanrandingen eind september in het centrum van Almere zijn inderdaad bewoners van het asielzoekerscentrum in Almere. Dat schrijven burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van de PVV. Twee vrouwen werden 's nachts in de Herbergsteeg lastiggevallen. De vier mannen zijn inmiddels vrijgelaten maar zijn nog wel verdachten.

De politie wilde eerder niet bevestigen dat het om bewoners van het azc ging omdat het niet relevant zou zijn, maar de PVV nam daar geen genoegen mee. De partij vroeg na de aanrandingen ook om een avondklok voor bewoners van het azc, maar die maatregel noemt het college van B&W buitenproportioneel. De avondklok zou dan ook gelden voor alle bewoners die niet bij het voorval betrokken zijn geweest.

De PVV vroeg B&W ook om er bij het kabinet op aan te dringen de daders onmiddellijk het land uit te zetten. Het college antwoordt dat staatssecretaris Dijkhoff al heeft aangegeven dat het mogelijk is bij misdragingen een verblijfsvergunning te weigeren of in te trekken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel