Verdachten aanrandingen inderdaad bewoners azc

ALMERE
De vier verdachten van de aanrandingen eind september in het centrum van Almere zijn inderdaad bewoners van het asielzoekerscentrum in Almere. Dat schrijven burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van de PVV. Twee vrouwen werden 's nachts in de Herbergsteeg lastiggevallen. De vier mannen zijn inmiddels vrijgelaten maar zijn nog wel verdachten.

De politie wilde eerder niet bevestigen dat het om bewoners van het azc ging omdat het niet relevant zou zijn, maar de PVV nam daar geen genoegen mee. De partij vroeg na de aanrandingen ook om een avondklok voor bewoners van het azc, maar die maatregel noemt het college van B&W buitenproportioneel. De avondklok zou dan ook gelden voor alle bewoners die niet bij het voorval betrokken zijn geweest.

De PVV vroeg B&W ook om er bij het kabinet op aan te dringen de daders onmiddellijk het land uit te zetten. Het college antwoordt dat staatssecretaris Dijkhoff al heeft aangegeven dat het mogelijk is bij misdragingen een verblijfsvergunning te weigeren of in te trekken.

reacties (24)

 • Pietje

   

  Goed idee Jake. Gaan we overal in Almere doen. Iemand uit jouw straat heeft ingebroken, dus de hele straat een maandje schoffelen. Je buurman plaats een uitbouw zonder vergunning, dus bij iedereen de schutting uit de tuin. Jij doet een valse belastingaangifte, dus je hele straat een fikse boete. Dat we dit niet eerder hebben bedacht.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Niet over een kam scheren. Nee: allemasl in het zelfde bootje terug sturen. Want sls je collectieve straffen uitvoert zal de sociale / groeps-druk onder de asielzoekers toenemen om meer op elkasr te letten en de rotte appels al misschien van te voren te melden en dus zijn we due alvast dan kwijt. En de rest zien dan wel hopelijk later vertrekken.

  reageer
 • Ibrahim

   

  Henk nee niet meteen, eerst verdiende straf geven en asielprocedure stopzetten daarna gelijk het land uit. Ze beginnen gelijk met strafblad!! De rest van de asielzoekers moeten met respect behandeld worden, en niet iedereen over één kam scheren.

  reageer
 • rikky

   

  je hebt gelijk...,ze komen hier om te (vluchten??),maar aanpassen ho maar!!!!

  reageer
 • Jay

   

  Weg met die gasten, en weg met die linkse kliek die maar niet wil zien dat ons eens zo mooie, tolerante, fatsoenlijke, veilige en rustige land volledig verkwanseld wordt. Dat we straks in onze eigen woonplaats, in onze eigen straat, ja in ons eigen huis, niets meer te zeggen hebben. Ik maak me ernstig zorgen over onze toekomst. En dat komt niet alleen door al die gelukszoekers, dat komt ook door al die lieden die ze met open armen zingend staan op te wachten. Ga jezelf met iets anders in de picture spelen zou ik zeggen. Helpen bij één van de Nederlandse Voedselbanken is ook heel nobel. Maar ja daarmee kom je niet in het Journaal.....

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • lies

   

  Ja sorry, inpakken en weg wezen

  reageer
 • Helemaal mee eens, kan er weinig aan toevoegen.

  reageer
 • johan54

   

  droom lekker verder Als je ogen en oren openhoudt zou je beter weten

  reageer
 • Ab

   

  Zo de asielprocedure is ook meteen gestopt. Althans ik neem aan dat bij veroordeling deze gasten geweigerd gaan worden.

  reageer
 • Gerrit

   

  Was allang bekent, geen verrassing.

  reageer
 • bb

   

  Met de zelfde boot retoer als ze gekomen maar dan van af katwijk

  reageer
 • Willem A-Buiten

   

  het zou wel zo fijn zijn als het misdragen van deze groep niet gelijkgesteld wordt aan de gehele groep. Als het mogelijk is om de mannen een status te onthouden en het is bewezen dat zij dit gedaan hebben, gelijk doen lijkt me en laat de goede blijven. reacties zijn soms wel weer lekker kort door de bocht.....beetje nuance zou soms lekker wezen

  reageer
 • DrJake

   

  Wat dacht je ervan dat die gasten ter plekken / in de buurt van her voorval zijn gearresteerd door politie en ook zijn geïdentificeerd door een van de slachtoffers. Lijkt met toch echt duidelijke zaak. Alleen kun je ze nog als daders officieel bestempelen omdat ze nog niet veroordeeld zijn, maar bij zulke duidelijke zaken is dat maar weer een draai voor het politieke correcte gedoe.

  reageer
 • qwerty

   

  Blijkens alle reacties zijn de verdachten reeds daders. Eerst maar eens het recht laten spreken, want ook voor bewoners van het azc geldt dat ze onschuldig zijn totdat het tegendeel bewezen is.

  reageer
 • J.Homan

   

  Dat was natuurlijk geen verassing meer want als ze niet uit het AZC afkomstig waren geweest dan hadden de politiek correcte politiewoordvoeders of de nieuwe burgemeester dit al lang bekend gemaakt zo vlak voor het bezoek van Wilders aan Almere afgelopen zaterdag !

  reageer
 • Henk

   

  Deze gasten meteen het land uitzetten. Geen discussie mogelijk mogelijk.

  reageer
 • Andrea

   

  meteen terug sturen dat tuig,opzouten

  reageer
 • Yvonne

   

  Gewoon meteen eruit met die gasten35359994

  reageer
 • Ikke

   

  Onmiddellijk retour afzender!

  reageer
 • Helper

   

  Maak je toch niet zo druk..Het was maar één incident, het zal echt niet meer gebeuren!!

  reageer
 • Als deze gasten niet gelijk het land worden uitgezet,zal de onvrede alleen maar toenemen naar asielzoekers,en dat heeft de overheid dan aan zichzelf te danken.

  reageer
 • Wim

   

  En hoeveel van dit soort onschuldige mannen lopen er straks rond?

  reageer
 • frits

   

  zitten we hier te wachten op dit soort tuig ? nee dus gewoon heel snel na de veroordeling het land uit trappen .niks geen status geven op zouten hier

  reageer
 • Jan

   

  Niet relevant? Dat stelletje idioten komen hier vragen om asiel, zich beroepend op mensenrechten, en vervolgens dit gedrag. Lijkt mij dus wel degelijk van belang, namelijk het vervallen van je aanspraak op asiel. Immers, het kon hun ook niets schelen dat die vrouwen rechten hebben. En helaas is dit het topje van de ijsberg. Teveel berichten over seksueel geweld in Duitsland in de AZC's, wat nu pas naar buiten komt, men wilde dit in de doofpot stoppen, want stel je voor dat de o zo domme burger dit te weten kwam. Nu komt de vraag, als dus je aanspraak op asiel wordt afgewezen, wat gebeurd er van met deze figuren? Eerst op kosten van de maatschappij in een voor hun begrippen luxe gevangenis straf uitzitten en dan? Loslaten op straat, en net als al die andere afgewezen asielzoekers, met recht op bad, brood enz, voortaan een beetje rondhangen? Want er gaat toch niemand in het echt terug naar hun land van herkomst? Paspoorten weggegooid en landen werken niet mee... Of zeggen we heel beschaafd, ach iedereen verdient een tweede kans? Ga dat dan maar in je eigen land verdienen..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert