Burgemeester praat raad bij over jihadist

ALMERE
Burgemeester Franc Weerwind van de gemeente Almere heeft de fractievoorzitters van de gemeenteraad donderdagavond, achter gesloten deuren, bijgepraat over de Almeerse jihadist.

Een 18-jarige jongen uit Almere is opgepakt in Bulgarije omdat hij op weg zou zijn naar Syrië om zich daar aan te sluiten bij IS. De Almeerder reisde met twee andere Nederlanders die ook zijn opgepakt. Dat meldt het Openbaar Ministerie Midden-Nederland.

De Almeerder werd sinds vrijdag vermist en er was een internationaal arrestatiebevel tegen hem uitgegaan. De jongen zou in Almere al in de gaten zijn gehouden, omdat er aanwijzingen waren dat hij naar Syrië wilde afreizen. Hij werd aangehouden vlak voordat hij de Bulgaarse grens met Turkije wilde oversteken.

reacties (15)

 • Rob Kroon

   

  Deelname aan een 'normale' criminele organisatie staat op grond van art. 140 Sr idd max 6 jaar, maar met een terroristisch oogmerk wordt waarschijnlijk bedoeld art. 140a Sr lid 1 én daar staat max. 15 jaar op. Graag een beetje verdiepen in juiste berichtgeving! Zie hier Wetboek van Srafrecht (Sr): Artikel 140a 1. Deelneming aan een organisatie die tot oogmerk heeft het plegen van terroristische misdrijven, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vijftien jaren of geldboete van de vijfde categorie (...)

  reageer
 • Harrie

   

  Waarom moet dit achter gesloten deuren?!?! Mogen Almeerse burgers weer eens niet weten welke risico's ze lopen met dit soort tikkende tijdbommen in de stad? Het is van de zotte dat zowel VVD als PVV nog geen paar maanden geleden aan toenmalig burgemeester Jorritsma vroegen of er ook jihadistische gevallen bekend zijn in Almere naar aanleiding van Khalid de Koppensneller, en dat de burgemeester vrolijk roept niks aan de hand, terwijl nu blijkt dat de veiligheidsdiensten deze persoon al tijden in de gaten houden! Jorritsma stond de raad dus gewoon GLASHARD voor te liegen! Hoeveel meer van dit soort terroristen huppelen gewoon vrij in de stad? Mag toch wel hopen dat de gemeenteraad haar werk gaat doen en controle en maatregelen gaat eisen van de burgemeester!!

  reageer
 • Andrea

   

  laat m gaan,paspoort afpakken en nooit meer terug

  reageer
 • Ja gooi het op slechte jeugd, geen goede begeleiding ect, ect die jongen is 18 jaar volgens de wet volwassen het is zijn eigen keuze dus wegwezen en nooit meer terugkomen hier in Europa. En er weer geld in pompen nee hoor is zonde van het geld en tijd, dit is en blijf een tikkende tijdbom.

  reageer
 • Faith

   

  Lekker laten gaan ??? Dit is een jonge jongen,misschien juist door alle negatieve berichtgevingen vertrokken, ik leef mee met zijn ouders, dit moet een hoop verdriet geven. Wat te doen? Intensive begeleiding, wellicht vanuit zijn eigen geloofsgenoten ?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  'mannen' die willen vechten? Het gaat over IS, maar blijkbaar lees je geen kranten, en heb je geen idee wat er allemaal gebeurd in de wereld.

  reageer
 • Marcel

   

  Lekker laten gaan Nu nog effe die goudzoekers

  reageer
 • dick

   

  laten gaan en niet meer terug laten komen

  reageer
 • bb

   

  Laat ze gaan wel even eerst paspoorten afpakken

  reageer
 • Rvdroest

   

  Lekker daar laten blijven paspoort afpakken en klaar weer drie minder.

  reageer
 • Al weerik

   

  Er zijn gelukkig nog mannen die willen vechten voor hun ideaal en land. Of het goed of fout is hoe ze het doen laat ik in het midden.. Heel wat anders dan de achter de PC alles beter wetende slapjannussen die als de dood zo bang zijn om hun uitkering te verliezen...

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Die gast de nederlandse nationalteit afnemen en verplicht tbs met dwangverpleging.

  reageer
 • Ikke nie snap

   

  Kost nog geld ook om ze terug te halen! Had ze lekker laten gaan en grenzen dicht voor dit soort gasten!

  reageer
 • Lekker laten gaan, lost vanzelf op kijk maar naar oudere berichten bij de NOS. Haal ze niet terug zijn te gevaarlijk voor de maatschappij.

  reageer
 • Pzaal

   

  En wat is zijn straf? Uurtje schoffelen en een wijzend vingertje van de rechter met foei dat mag niet?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert