Gemeenten hijsen vlag voor Coming Out Day

FLEVOLAND
Bij de gemeenten Almere, Lelystad en Dronten wappert maandag de Regenboogvlag ter gelegenheid van Coming Out Day.

De gemeenten willen zo laten zien dat zij een veilige plek zijn voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. Bij het maken van beleid wordt door de gemeenten ook rekening gehouden met deze groep inwoners.

Coming Out Day is een initiatief van Movisie. Deze organisatie vindt dat iedereen, ongeacht zijn geaardheid, het hele jaar door zichzelf zou moeten kunnen zijn.reacties (16)

 • ...

   

  Mo... Kijk jij veel naar het nieuws? Want daar zie je idd de stereotypen voorbij komen. Uit ervaring kan ik vertellen dat je lang niet bij iedereen kan zijn/haar geaardheid kan zien. Daar hoef je niet perse stekeblind voor te zijn. Er zijn genoeg jongeren (hier kan ik het beste over mee praten) die nog steed moeite hebben met het uit de kast komen, of het leren kennen van andere lgbt jongeren. Mogen ze dan geen eigen café etc hebben om elkaar daar te kunnen ontmoeten? Een plek om met elkaar in contact te komen, ervaringen te delen, samen de roze cultuur/wereld te ontdekken?

  reageer
 • Frederik

   

  Met Calimero gedrag kom je er niet, en dat er in bepaalde religieuze kringen anders wordt gedacht is snel op te lossen. Als je iemands geaardheid niet accepteerde , rot je maar op. Dat je mensen gelijk stelt met varkens, moet direct strafbaar worden gesteld.

  reageer
 • .\/\/.

   

  'getolereerd' - alsof het toch ergens niet in orde is, als in 'gedoogd'? Ik denk dat het met de tolerantie en de acceptatie nog redelijk tegenvalt, vooral in religieuze kring. Er is vandaag de dag nog genoeg reden om voor deze zaak op de barricaden te gaan!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat 'apart zetten' is niet helemaal waar: jij mag er ook gewoon in. Dat lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders een 'eigen structuur' hebben opgezet is het gevolg van de discriminatie die zij ondervinden. En dus niet andersom.

  reageer
 • Rob

   

  Deurtje open , deurtje dicht, of je komt ervoor uit of je blijft lekker in de kast en houdt de vlag binnen. Het wordt in Nederland getolereerd, dus waarom zou je nog in de kast blijven zitten. Dit is het land bij uitstek om te laten zien wat je bent en wie je bent, even door de zure appel heenbijten ,

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Mo

   

  Ik wil dat iedereen vrij kan leven in onze maatschappij, ongeacht de geaardheid, maar stop dan ook met jezelf apart te zetten met eigen cafe's , ed. Iedereen kan toch zien welke geaardheid je hebt, of je moet stekeblind zijn. Dus iedereen welkom, we leven tenslotte in 2015

  reageer
 • Tsja

   

  Helemaal mee eens MO.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je wilt het het liefst toch weer onzichtbaar en weggemoffeld hebben hè?

  reageer
 • Mo

   

  Ze willen er zo graag bijhorend, Terrecht ! Maar waarom zetten ze zich dan zo buiten de maatschappij, met een eigen vlag, eigen cafe's, eigen olympische spelen, eigen boot optocht door de grachten ? Wees duidelijk, zeg gewoon ik ben gay, hupplakee. Even doorbijten en je wordt gewoon geaccepteerd, echter door al die eigen dingetjes plaatsen zij zichzelf op een bepaalde plek, totaal onnodig. Dus allemaal uit de kast vandaag.................hupplakee

  reageer
 • M.

   

  Deze mensen willen inderdaad behandeld worden als alle andere mensen. Helaas gebeurt dat niet altijd en is een dag als deze spijtig genoeg nodig. Ik ken behoorlijk wat jongeren die niet aan hun ouders durven vertellen dat ze homo zijn. Dit kan zijn vanwege hun geloof, hun achtergrond of simpelweg omdat binnen het gezin het woord 'homo' als scheldwoord wordt getolereerd. Of omdat ze hun ouders niet willen 'teleurstellen'. Ben je wel eens op een school geweest? Of op het voetbalveld? Zolang homo nog als scheldwoord wordt gebruikt is het nog steeds nodig deze groep 'anders' te behandelen namelijk door er extra aandacht aan te besteden en ze het gevoel te geven dat ze er mogen zijn. Probeer je eens te verplaatsen in de ander en prijs je gelukkig dat jij nergens hoeft uit te leggen dat je hetero bent. Hetero is geen scheldwoord, gek dat homo dat wel is. Als hetero hoef je niet eerst je omgeving even te scannen als je je partner een kus wilt geven. En je hoeft er al helemaal niet over na te denken hoe je je ouders gaat uitleggen dat je erachter bent gekomen dat je hetero bent...

  reageer
 • Frenky

   

  Straks moet er weer een heterodag ingesteld worden omdat iedereen homo of lesbisch is

  reageer
 • Sjaak

   

  Dat komt Peter omdat "deze" mensen vaak nog steeds moeite hebben om uit de kast te komen. Met coming out dag laat je zien dat het oké is als je homoseksueel, bisexueel of transgender bent. Als gemeente ben je verantwoordelijk voor je burgers en het is klasse dat ze dit doen. Ik hoop met coming out dag dat de mannen en vrouwen die nog in de kast zitten de kracht hebben zichzelf te durven zijn. Ook ben je misschien al bejaard en woon je in een bejaardenhuis, een zwaar religieus gezin of is je vader vrachtwagen chauffeur die homo als scheldwoord gebruikt en zit je op je bank depressief met je vrouw en kinderen. COME OUT!

  reageer
 • Sander

   

  Omdat voor deze mensen veiligheid niet altijd even vanzelfsprekend is. Ik vind dit dus wel logisch

  reageer
 • Jos '56

   

  Ik denk omdat deze mensen nog niet altijd behandeld worden als alle anderen, daarom !!

  reageer
 • Peter

   

  Ik dacht altijd dat deze mensen net zo behandelt willen worden als alle anderen. Waarom moet er zo'n dag komen dan ?

  reageer
 • gerrit van der meer

   

  Jammer dat Zeewolde niet meedoet dit jaar. Volgend jaar wel?!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert