Huisvesting voor studenten aan Odeonstraat

ALMERE • Do 15 oktober 2015 | 22:37 • Donderdag 15 oktober 2015 | 22:37
Het Lelystadse bedrijf Creative Living heeft een vergunning aangevraagd voor 66 tijdelijke woningen in Almere Stad, op de plek waar vroeger museum De Paviljoens stond. Dat meldt de Almeerse studentenvereniging endzjin. Het gaat om zogeheten spaceboxen waarvan er 36 bedoeld zijn voor studenten en 30 voor Almeerders die met lichte begeleiding zelfstandig kunnen wonen.

Volgens de gemeente is er dringend behoefte aan woonruimte voor deze groepen jongeren. In totaal zijn er 100 tot 150 van dergelijke woningen nodig. De spaceboxen zijn een eerste stap op weg naar de realisatie daarvan. Als de vergunning wordt goedgekeurd staan de gekleurde, gestapelde woonunits er voor minimaal 10 jaar. Er moeten zo'n 20 extra parkeerplaatsen aangelegd worden en een plek om fietsen te stallen.

De woningen zouden eind december of begin januari geplaatst kunnen worden. Omwonenden krijgen deze week een brief waarin ze worden uitgenodigd voor een informatie-avond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel