Huisvesting voor studenten aan Odeonstraat

ALMERE
Het Lelystadse bedrijf Creative Living heeft een vergunning aangevraagd voor 66 tijdelijke woningen in Almere Stad, op de plek waar vroeger museum De Paviljoens stond. Dat meldt de Almeerse studentenvereniging endzjin. Het gaat om zogeheten spaceboxen waarvan er 36 bedoeld zijn voor studenten en 30 voor Almeerders die met lichte begeleiding zelfstandig kunnen wonen.

Volgens de gemeente is er dringend behoefte aan woonruimte voor deze groepen jongeren. In totaal zijn er 100 tot 150 van dergelijke woningen nodig. De spaceboxen zijn een eerste stap op weg naar de realisatie daarvan. Als de vergunning wordt goedgekeurd staan de gekleurde, gestapelde woonunits er voor minimaal 10 jaar. Er moeten zo'n 20 extra parkeerplaatsen aangelegd worden en een plek om fietsen te stallen.

De woningen zouden eind december of begin januari geplaatst kunnen worden. Omwonenden krijgen deze week een brief waarin ze worden uitgenodigd voor een informatie-avond.

reacties (2)

 • Jisk

   

  zijn deze woningen ook beschikbaar voor MBO studenten, of is het alleen voor HBO's zo als de huidige container woningen? zo ja waar zou ik me kunnen inschrijven?

  reageer
 • Eric

   

  Beetje vreemd dit zogenoemde bedrijf is van dezelfde eigenaar (gorter) die ook de spaceboxen binnen 5 jr zou weghalen in Lelystad. 1 pers werkzaam? Zie openbare gegevens hieronder raar dat hier geen openbare aanbesteding voor is??? De onderneming Creative Living B.V. i.o. is gevestigd op Hollandse Hout 261 te LELYSTAD en is actief in de branche Handel in eigen onroerend goed. Het bedrijf is bij de kamer van koophandel geregistreerd onder kvk nummer 63840197 en is gelegen in Hollandse Hout in de gemeente Lelystad. Bij Creative Living B.V. i.o. is 1 persoon werkzaam.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert