"Griekse politie verwijdert foto's hulpverlener"

ZEEWOLDE
De Zeewolder vrijwilligersorganisatie Stichting Bootvluchteling klaagt over de Griekse politie. Die zou foto's en filmbeelden van de telefoon van directeur Annerieke Berg hebben gewist.

Volgens de stichting gebeurde dat tijdens een bezoek aan een opvangkamp op het Griekse eiland Lesbos. Berg maakte de opnames omdat ze vond dat de opgevangen bootvluchtelingen er in erbarmelijke omstandigheden verkeren. Op Facebook schrijft de directrice: "Een kamp is geen naam voor deze plek. Bij een kamp stel je je tenten, kampleiding, misschien eten en drinken, en meer van dat soort basale zaken voor. Hier was niets van dat alles. Het was totale chaos."

Zo was ze getuige van een vechtpartij en een optreden van de Griekse mobiele eenheid. Ook zou ze hebben gezien hoe een groep mannen met ijzeren staven de dienst uit probeerde te maken in het kamp.

Volgens Berg was de Griekse politie niet van de opnames gediend en zijn vrijwel alle foto's en filmbeelden gewist.

reacties (9)

 • han

   

  Mevrouw heeft weer even aandacht. Heb nu al spijt dat ik dit artikel gelezen heb. Aanstellerig mens.

  reageer
 • Rob

   

  Je kan ook niet alles zo maar fotograveren wat je wilt, wacht nog effe dan zitten er hier ook 700 en die zullen hier ook wel gaan mauwen dat het bed te hard of het eten niet te vreten.

  reageer
 • Ach so

   

  Waarom geen hulp in NL, waarom geen hulp in de landen van herkomst? Waarom directeur ? En ja andere landen, andere regels, ook voor mw Berg. Ze is daar te gast.

  reageer
 • Jacob

   

  Mevrouw Berg is helemaal doorgeslagen in haar gewaardeerde passie tot het verlenen van zorg. Zij kan daarin geen onderscheid meer maken tussen goed en kwaad. Mevrouw is directeur Stichting Bootvluchtelingen. Absurd gewoon, ook in de wetendschap dat zij hiervoor natuurlijk subsidie geniet.

  reageer
 • frits

   

  Op Griekse eilanden nabij de grens met Turkije mag je op heel veel plaatsen geen opnamen maken ivm de staatsveiligheid. Zeker leger, ME en politie mag je niet fotograferen. Dat kan je overal terugvinden. Misschien moet mevrouw Berg zich voortaan wat beter voorbereiden over de plaats waar ze naartoe gaat?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Greb

   

  Het was beter als deze hulp verleners hun hulp verleenden aan die mensen voordat ze zogenaamde bootvluchteling worden. Dus aan de overkant van het water.

  reageer
 • Tsja

   

  Vraag mij af wat er gebeurt zou zijn, als de mevrouw hier tussen in terecht gekomen zou zijn. Vrees het ergste voor haar en vraag mij dan af of ze nog zo meelevend zou zijn.

  reageer
 • Jan

   

  En terecht dit soort omruststokers willen alleen maar linkse propaganda verspreiden, als ze een punt wil maken moet ze met haar telefoon in syrië gaan filmen.. En wat verwacht men nou dat ze ontvangen worden in all inclusive 5 sterren hotel ? Er heeft zich overal in europa ook al bewezen dat deze zielige asielzoekers zich niet altijd even goed willen gedragen.

  reageer
 • Urker

   

  Je mag alleen zeggen dat het arme mensen zijn die hulp nodig hebben. Niks geen agressieve mensen. Anders wil niemand ze opnemen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert