Inzamelingsactie voor schoenen met een boodschap

URK • Vr 20 januari 2017 | 15:30 • Vrijdag 20 januari 2017 | 15:30
De Flevolandse Stichting Bootvluchteling is bezig met een geldinzamelingsactie om zo'n 400 paar schoenen te kunnen kopen. Die zijn nodig voor de mensen in vluchtelingenkampen op Lesbos. 15 euro is genoeg voor één paar schoenen, waar de donateur dan ook een boodschap voor de vluchtelingen aan mee mag geven.

De actie is opgezet door Nancy en Judith de Vries, oud-inwoners van Urk. Zij bezochten in december het vluchtelingenkamp namens de Stichting Bootvluchteling. Daar zagen ze dat er een tekort was aan alles. Onderdak, veiligheid, maar ook schoenen. Ze vonden een schoenenwinkel op het eiland die de schoenen wil leveren met flinke korting. 

Intussen is er al geld binnen voor meer dan 300 paar schoenen. De actie duurt nog tot en met 28 januari. Mocht er meer geld worden opgehaald dan de benodigde 6.000 euro, dan gaat het overschot naar medische hulpmiddelen voor de vluchtelingen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel