Reddingsboot Stichting Bootvluchteling naar Malta

ZEEWOLDE • Wo 10 augustus 2016 | 15:42 • Woensdag 10 augustus 2016 | 15:42
Een reddingsboot van Stichting Bootvluchteling uit Zeewolde vertrekt vrijdag naar het eiland Malta. De Golfo Azzurro is de eerste boot van een Nederlandse vrijwilligersorganisatie die wordt ingezet op de Middellandse Zee. Het schip zal dagelijks vanuit de haven van Valletta uitvaren om kleine boten in nood op te sporen en vluchtelingen te redden.

Aan boord zijn de afgelopen weken allerlei hulpvoorzieningen aangebracht, waaronder een drinkwaterbereider voor vers en schoon drinkwater en een medische post voor eerste hulp. De speciaal opgeleide bemanning bestaat bijna volledig uit vrijwilligers.

Het voormalige vissersschip wordt door Stichting Bootvluchteling gehuurd en volledig betaald met donaties. De Golfo Azzurro vaart volgens de stichting uit op uitdrukkelijk verzoek van de Italiaanse overheid en werkt nauw samen met de Italiaanse kustwacht en marine. 

Vorig jaar waren vrijwilligers van de stichting actief op Lesbos en in de Griekse wateren. Met de reddingsboot verwacht Stichting Bootvluchteling vijfhonderd mensen per week te kunnen redden. Hiervoor is ongeveer 60.000 euro per maand nodig.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel