Ambulancepersoneel staakt weer

FLEVOLAND
Het ambulancepersoneel in Flevoland heeft woensdagmiddag opnieuw gestaakt. Tussen 12.00 en 16.00 uur werden alleen spoedritten gereden.

Het ambulancepersoneel wacht al het hele jaar op een nieuwe cao en het lukt niet om afspraken te maken over koopkrachtverbetering en betere arbeidsomstandigheden.
Vrijdag wordt er tussen 12.00 en 16.00 ook gestaakt. Volgende week komt er een actiedag bij. Dan worden op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag alleen spoedritten gereden.

Als er na volgende week nog geen cao-afspraken zijn gemaakt, wil het personeel hardere acties gaan voeren. Een woordvoerder kan nog niet zeggen hoe die eruit gaan zien.

reacties (6)

 • Ab

   

  Al weer....

  reageer
 • Cavia

   

  Helemaal mee eens. Hup aan het werk.

  reageer
 • Hans

   

  Kijk zelfs nog meer gezeur dus. Wees blij dat je werk hebt. Als je meer opleidingen en betere werktijden en wat nog meer wilt, zoek iets waar je dat wel goed geregeld vindt.

  reageer
 • KC

   

  Het gaat maar gedeeltelijk om salaris, maar ook over werktijden, opleidingen, overwerk als ouderen, e.d. Als jij dat niet weet schrijf dan ook niet.

  reageer
 • jan

   

  Zeer terecht dat er een betere arbeidsvoorwaarde moet komen. Je doet dit werk uit passie en niet om aangevallen te worden door omstanders die allemaal hun mening hebben. Betere arbeidsvoorwaarden, betere arbeidsomstandigheden en meer salaris als teken van waardering. Heb vorige week twee maal een rit gehad in de ambulance, mijn diepe respect en waardering voor de warmte die gegeven wordt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hans

   

  Houden we dit? Als je het salaris te weinig vind, zoek je maar een andere baan waar je het beter kan vinden. Dat heb ik altijd meegemaakt, zo gaat dat nou eenmaal. Als er straks te weinig ambulance chauffeurs zijn en het lukt niet om nieuwe te krijgen incl.opleiding, gaat het salaris vanzelf omhoog. Vraag en aanbod, marktwerking, welkom in 2015

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert