Wijkaanjagers moeten voor meer binding zorgen

ALMERE
De gemeente Almere heeft vier wijkaanjagers aangesteld die moeten gaan zorgen voor meer binding tussen bewoners.

Ondernemer Bastiaan Gietema is één van hen. Hij fietst sinds kort al toeterend op een opvallende bakfiets door Almere Poort en probeert in contact te komen met bewoners om te kijken waar behoefte aan is. Door projecten op te zetten en initiatieven van bewoners te ondersteunen moeten armoede, werkloosheid en eenzaamheid aangepakt worden.

Het project wordt over een jaar geëvalueerd en kost 100.000 euro. De drie andere wijkaanjagers gaan aan de slag in Almere Stad, Almere Buiten en Almere Haven.

reacties (15)

 • -Z-

   

  En Bastiaan fietst lachend overal rond. Natuurlijk, mooi salaris en de grootste flauwekul is al voldoende resultaat. Opdringerig mensen lastig vallen met gemaakt sociaal gevoel, sociale druk. Durft zich zelfs ondernemer te noemen. Geen idee hoe diep sociaal cultureel Almere nog verder gaat zinken.

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Echt weer een uitvloeisel/variant van het Asscher – virus’ , deze 'duur' gesubsidieerde 'baan.' Als de gemeente(n) Almere of andere uit den lande nog meer ideetjes willen om geld over de balk te smijten, kan ook ik, en waarschijnlijk velen met mij, er nog wel een paar bedenken! JC.

  reageer
 • Jos

   

  Door dit soort types komt de gemeente steeds verder van de bewoners te staan. Het zou beter zijn om de bestuurders, gemeenteraadsleden en niet te vergeten beter luisteren en in gesprek gaan. Dit is eigenlijk een soort afleidingsmanoeuvre.

  reageer
 • frits

   

  e op het stadhuis maar schreeuwen dat er geen geld is ,en maar schreeuwen er moet bezuinigd worden ,maar zie hier ze smijten maar weer even een ton over de balk. voor onzin ach ach wat zitten er toch een stelletje sukkels hier in de gemeente raad geld voor onderhoud is er niet meer bruggen staan op instorten maar nee laat maar verotten en geef je geld uit aan dit soort onzin hier in almere

  reageer
 • Dirk

   

  Echt zon PvdA lobby baantje. Het rode karakter druipt er van alle kanten vanaf.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • HO

   

  Doe mij ook zo'n baantje

  reageer
 • buurvan overlast

   

  !00.000 euro voor weer een onzinproject. Er wordt dus aan vier mannen een inkomen gegeven. Ondernemers die het niet zelf kunnen verdienen? Ik wil ook wel een inkomen van 25.000 extra hebben. De overlast wordt er niet door verminderd.

  reageer
 • Roel

   

  Mag je tegenwoordig je eigen leven niet meer leiden en zelf beslissen wat je wil doen. Waar behoefte aan is bij de mensen? Rust en geen gezeur aan je hoofd van anderen, zeker geen overlast !!! Schei nou toch eens uit met al die kostbare en onzinnige onzin.

  reageer
 • Dirk

   

  Helemaal mee eens. Ik geef liever die 25000 aan je zoon dan aan zon kansloos figuur die niet verder komt met rijden op een bakfiets met toeters en bellen. Wordt over op bezuinigd in openbaar groen. En dan geven we geld uit aan de idiote onzin. Betaal jaarlijks 2000 aan gemeentelijk belastingen, graag zinnig besteden. Let voortaan beetje op raadsleden gemeente Almere.

  reageer
 • Joost

   

  Hey dit is die gekke man die altijd rare brillen draagt in winkeltjes die troep verkopen. De heropvoedpolitie van de gemeente slaat weer door. Mensen willen nou eenmaal wel thuis op de bank zitten als ze thuis komen van het werk.

  reageer
 • Ed

   

  Mijn zoontje gaat volgende week beginnen in filmwijk met zijn skelter. Kosten nog geen € 25.000,=. Het moet niet gekker worden. Zijn mensen nu echt zo lui geworden om zelf werk te zoeken en contact te leggen.

  reageer
 • kerel

   

  dus de man die normaal t-shirts en zonnebrillen verkoopt gaat nu armoede oplossen. goed idee.

  reageer
 • Raymond

   

  Tja, wat moet je hiermee?

  reageer
 • peteratea

   

  Ik kan mij niet aan de indruk ontrekken dat meneer Gietema jaarlijks zijn inkomen uit gemeenschapsgeld verdubbeld.

  reageer
 • George

   

  Serieus? Is het al 1 april?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert