SC Buitenboys: 'Mijd het Spoorbaanpad'

ALMERE
Het bestuur van voetbalclub SC Buitenboys roept leden op uitsluitend in groepjes over het Spoorbaanpad te fietsen. Lukt dat niet, dan kunnen zij het twaalf kilometerlange fietspad beter mijden.

Aanleiding zijn twee straatroven in de afgelopen weken op een trainer en een jeugdlid van de club. Een straatroof vond plaats in Poort en de ander in de buurt van de club in Buiten. Volgens voorzitter Rob Mueller moeten fietsers waakzaam zijn op het Almeerse fietspad. Hij hoopt dat de oproep ook de politiek wakker schudt.

De afgelopen jaren zijn er al verschillende maatregelen genomen om het Spoorbaanpad veiliger te maken. Zo zijn er op een aantal plekken bosjes gesnoeid en is er meer verlichting neergezet. Helaas blijkt dat niet genoeg, aldus Mueller.


reacties (26)

 • Kees

   

  Ik neem u niks kwalijk hoor. Alleen moet u niet verwachten dat ieder plekje buiten 100% vielig is. Er gaan duizenden mensen dagelijks over dar fietspad van 12km. Hoe verwacht u dat de politie dat gaat beveiligen? En stel ze zetten daar meer politie op, dan gaat de overvaller ineens stoppen? Of zal die naar een ander fietspad gaan?

  reageer
 • Kees

   

  Dit is echt nooit anders geweest. Je moet altijd ook zelf opletten en dingen doen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Deze incidenten hebben een oorzaak, de daders zijn slachtoffers. Geef ze een inkomen en een huis en je zult zien dat deze incidentjes zullen afnemen. Hartelijke groet, Wiebe Filippus.

  reageer
 • Andreis M

   

  Dat was 50 jaar geleden ook al zo. Niets nieuws onder de zon.

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Gezeur. Gewoon even de paalnummers doorgeven via de website van de gemeente en alles wordt binnen de kortste keren gerepareerd. Uw geklaag helpt niet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Antje Ha

   

  Dat is zover uit elkaar dat het niets met elkaar te maken kan hebben.

  reageer
 • George

   

  Dit gaat ook niet om jou

  reageer
 • enna

   

  Ooit is de politie ontstaan door burgers die geld bij elkaar schraapten om een veldwachter te kunnen inhuren voor hun veiligheid.Of een tuinman voor het groenonderhoud.Tegenwoordig noemen we dat belasting. De belasting betalen we nog steeds maar nu moeten we zelf waaks zijn, buurtwachten vrijwillig de buurt in sturen en met buren de omgeving en groen bijhouden.Wat is er misgegaan dat we dat heel normaal zijn gaan vinden?

  reageer
 • enna

   

  Je moet ook niet gaan fietsen op een spoorbaanpad. Veel te gevaarlijk. Dat was ook de mening van onze ex burgemeester A.J.En anders als het toch moet dan maar in een treintje rijden met elkaar.In Colombia fiets je veiliger...

  reageer
 • peter huis

   

  Ik heb nooit last ondervonden op spoorbaanpad altijd met brommer en fiets geweest. kwa onveiligheid kan zijn dat dit in de weekenden anders is maar heb mij er nooit onprettig gevoeld

  reageer
 • Barbara

   

  De meeste sportvelden aan de randen van dorpen en steden. In het hele land is dat het geval. Nogal wiedes dat ouders in dit tijdperk van overval na overval zich bewust zouden moeten zijn in het kader van "houden van" hen op een veilige manier weg te brengen en weer op te halen.

  reageer
 • Cor

   

  Helemaal eens met Kees. Dit is van alle tijden. Tenzij u persoonlijke begeleiding wil van agenten. Maar dat mag wat kosten. Er zullen altijd wijken plekken zijn die minder veilig zijn. Gewoon samen rekening mee houden dan komt het best goed. Almere is een veilige stad

  reageer
 • Patricia

   

  Of spreek de ouders aan op hun verantwoordelijkheid? Laat bijvoorbeeld bij toerbeurt een aantal vaders mee fietsen?

  reageer
 • Antje

   

  Het is al jaren zo.... en het is niet 'n probleem in Almere, het is in het hele land zo.. Dus zelf opletten en bij stilstaan wat voor weg je gaat nemen.

  reageer
 • Antje

   

  Het is de bedoeling : als je 'n kapotte lantaarn ziet, dit door te geven bij de Gemeente/Wijkagent.

  reageer
 • willeMstad

   

  Op elke lantaarnpaal staat een gele sticker met een aantal cijfers ,dit kan je melden op de Gemeentesite. En echt ,de volgende werkdag wordt het gerepareerd. Tenminste ,dat is mijn ervaring. Wat betreft die snotapen ,die overvallen , pas daarop snelrecht toe. Geef hen niet de kans stoer te zijn.

  reageer
 • Reaguurder

   

  Deels eens met Kees, zelf opletten mag ook, maar het is van de zotte dat een problematiek die al jaren speelt nog steeds niet is opgelost. Het "incidenten" beleid van mevr. Jorritsma betaald zich nog steeds uit...... Ik vind het raar dat iets legaals nu maar wordt afgeraden omdat er anders iets illegaals kan plaatsvinden. Omgekeerde wereld.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dat is overdreven.

  reageer
 • Marijke

   

  Neem mij niet kwalijk, u bent heel hoffelijk om dames te begeleiden in het donker, maar als vrouw alleen wil ik toch echt niet verplicht worden tot een avondklok of afhankelijk zijn van begeleiding op een doorgaande route (!) vanwege de veiligheid. Natuurlijk ben je voorzichtiger met bepaalde straatjes of plekjes, maar een doorgaand fietspad moet veilig zijn, vind ik. Overigens vinden die overvallen niet alleen in het donker thuis. Ik ken persoonlijk mensen, inclusief een kind van een jaar of 12, die op klaarlichte dag overvallen werden op dat rotpad.

  reageer
 • Kees

   

  Houd toch op joh. Dit is toch van alle dag? In het donker niet alleen over straat in bepaalde wijken/straten of juist buitengebieden? We doen net of de politiek/gemeente/politie voor onze persoonlijke veiligheid moet zorgen. Je mag ook best wat zelf doen. Als ik opstap ben met een of meerdere dames laat ik die in het donker niet alleen naar huis fietsen/lopen, lijkt mij heel normaal. Je kind 's avonds niet alleen over straat lijkt mij ook logisch. Niet dat er iedere seconde iets gebeurd (ik fiets al sinds jaar en dag alleen over het spoorbaanpad), maar een beetje zelf nadenken mag ook best.

  reageer
 • E.

   

  Is toch bizar dat je tegenwoordig gewaarschuwd moet worden om ergens niet meer alleen te fietsen omdat het niet veilig is. Waar gaat het heen...

  reageer
 • Sander

   

  Ik zou dat sowieso adviseren voor heel Almere.

  reageer
 • Erwin

   

  Politie doet totaal niets aan alle overvallen op het spoorbaanpad, Al jaren een broedplaats voor overvallers. Hoop niet dat ik ze ooit tegenkom.......

  reageer
 • George

   

  Ja Jorritsma, dat heb je mooi overgelaten voor de nieuwe burgemeester als test. Nu kijken welke snelle maatregelen Weerwind neemt. Veiligheid was een speerpunt.

  reageer
 • René

   

  'T is toch eigenlijk niet te geloven, allemaal. Beschaving anno 2015... Compleet terug in de tijd van de struikrovers.

  reageer
 • Toon

   

  kijk alleen al eens in Buiten hoeveel lantaarnpalen het NIET doen.. als gemeente om je kapot te schamen...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert