Bijna half miljoen subsidie voor speciaal onderwijs

ALMERE
De school voor speciaal basisonderwijs De Watertuin in Almere krijgt tot eind volgend jaar een bijzondere subsidie van de gemeente Almere.

Er wordt bijna een half miljoen euro beschikbaar gesteld voor het begeleiden van zeer moeilijk lerende kinderen. Dit wordt gedaan door jeugdhulporganisatie Vitree die gespecialiseerd is in het begeleiden van moeilijk lerende kinderen en kinderen met gedrags- of psychiatrische problemen.

Met de subsidie kan de school vijf extra professionals inzetten die leerlingen en hun ouders op school één-op-één op maat begeleiden. Op deze manier wordt laagdrempelige zorg verleend aan een groep leerlingen en ouders die dat hard nodig heeft.

Deze nieuwe Almeerse aanpak is gericht op preventie van zware en dure vormen van zorg. Op basis van een evaluatie besluit de gemeente of de subsidie de komende jaren verlengd wordt.

reacties (6)

 • Literatuurwijk

   

  Het zou mooi zijn als daarmee minder 'bijzondere' kinderen (autistisch etc) in het reguliere onderwijs blijven hangen... Voor het kind zou dat een verbetering zijn, maar ook voor klasgenootjes die dan weer de aandacht krijgen die onterecht naar hun 'bijzondere' collega gaat.

  reageer
 • Johan

   

  Misschien toch een school voor kinderen met een hulpvraag op zmlk gebied? Pet-je af, als Almere zo wijs wordt!

  reageer
 • Klaas

   

  Denk niet dat gehele bedrag op gaat aan salaris. Tevens zullen daar de loonheffingen en sociale lasten van afgaan. Ik denk dat ze niet veel meer verdienen dan een ervaren leerkracht op een gewone basisschool.

  reageer
 • Hans

   

  Dat moeten wel 5 hele speciale specialisten zijn voor bijna een half miljoen! Graaiers!!!

  reageer
 • koos

   

  goede zaak.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • George

   

  Mooi, nu volgende week de andere speciale scholen zoals nautilus, daar gaat het ook helemaal niet goed vanwege bezuinigingen

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert