GGD wil meer aanmeldingen bij HartslagNu

FLEVOLAND
De GGD wil dat meer Flevolanders zich aansluiten bij de burgerhulpverlening van HartslagNu.

Bij een hartstilstand krijgen burgerhulpverleners die in de buurt van het slachtoffer wonen via de meldkamer een oproep om zo snel mogelijk naar dat adres te gaan. Zij zijn er vaak sneller dan een ambulance en kunnen beginnen met reanimeren of een AED inzetten. Op deze manier wordt de overlevingskans van het slachtoffer vele malen vergroot.

Een AED is een kastje waarmee stroomstoten aan het hart kunnen worden gegeven waardoor dit weer op gang kan worden gebracht. Na het volgen van een korte cursus kan iedereen een AED gebruiken.

reacties (5)

 • Let op

   

  Ook zonder cursus kun je een AED gebruiken. Deze legt namelijk exact uit wat je dient te doen. De cursus maakt het gebruik echter wel makkelijker. Toch is een AED ontworpen om ook door ongetrainde mensen te gebruiken.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ook de politie reanimeert, hebben ook een defibrillator aan boord. En bovendien, op iedere straathoek een ambulance is onbetaalbaar.

  reageer
 • Barbara

   

  Is het niet OOK zo dat wanneer het je tijd is je doodgewoon gaat?

  reageer
 • Herman

   

  Bijzonder. M'n dochter en ik hebben vorig jaar onze PADI rescue diver gehaald. Daar maakt reanimeren onderdeel van waarbij we een mooi certificaat gekregen hebben van Emergency First Response wat zich baseert op de richtlijnen van het international resuscitation council (ilcor). Echter, in NL blijkt dat de reanimatieraad deze certificaten niet erkent waardoor wij ons niet aan mogen melden (worden gewoon niet geaccepteerd). Enige optie is om de cursus geheel opnieuw te doen en daar ook weer de volle mep voor te betalen. Volslagen belachelijk dat, door dit soort bureaucratie, mensen gewoon niet geholpen kunnen worden. Ben er een hele tijd mee in de weer geweest met zowel PADI als de reanimatieraad maar de laatste heeft kennelijk liever geen hulpverleners. H

  reageer
 • Mark

   

  Ik hoorde dat er s'avonds maar twee ambulances in Almere rijden. Dan komt het inderdaad wel goed uit dat we allemaal kunnen reanimeren. Maar of het een goede ontwikkeling is?!?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert