Interesse studenten verwacht voor spaceboxen

ALMERE
Creative Living uit Lelystad verwacht veel interesse voor de 66 tijdelijke woningen die het bedrijf gaat plaatsen in Almere Stad. Op de plek waar vroeger museum De Paviljoens stond aan de Odeonstraat moeten in februari studenten en Almeerders met lichte begeleiding zelfstandig kunnen wonen.

Tijdens een voorlichtingsavond kwamen vooral vragen over de combinatie van de twee groepen. Studenten willen dat er een duidelijk aanspreekpunt is als er problemen zijn. De twee groepen komen overigens niet door, maar naast elkaar te wonen.

De gekleurde gestapelde woonunits komen minimaal tien jaar in Almere te staan. De huur is 380 euro per maand. Studenten kunnen zich via WoningNet inschrijven. Almeerse HBO'ers hebben voorrang.

reacties (12)

 • Mathijs

   

  Dit weet je natuurlijk allemaal van te voren. Ze hadden ook ingeschreven kunnen staan in een andere gemeente. Die inschrijving verloopt niet. Het is natuurlijk wel vervelend dat ze nu 'opgescheept' zitten met een kleine woning. Maar denk je even in, als iedereen die een woning krijgt gewoon ingeschreven blijft staan, dan heb je bij iedere woning die vrijkomt weer clubjes mensen die om de paar maanden verhuizen. Het is helemaal niet zo'n gek idee dat een inschrijving vervalt na het betrekken van een woning.

  reageer
 • M.Cornet

   

  Mijn kinderen hebben beide een spacebox. Het gevolg is nu dat ze zijn uitgeschreven voor een sociale huurwoning waar ze destijds inschrijfgeld voor betaald hebben. Men zegt dat ze nu een woning hebben in Almere, 19 vierkante meter. Een studentenwoning die tijdelijk is. Ze moeten zich nu opnieuw inschrijven en van voor af aan beginnen. Waar slaat zit op??? Nog langer moeten wachten in deze moeilijke tijden voor jonge mensen. Te belachelijk voor woorden.

  reageer
 • Ingrid

   

  Geweldig dat er eindelijk eens iets gedaan gaat worden voor studenten, het is alleen een druppel op de gloeiende plaat. Zet er nog een paar honderd bij dan gaat het ergens op lijken. De nood onder studenten is echt erg hoog.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Waar zie jij staan dat de gemeente dit realiseert?

  reageer
 • Jojanneke

   

  Het gaat om studentenwoningen. Die vertrekken, meestal, weer na hun studie. Vaak gaan ze terug naar waar ze vandaan zijn gekomen of gaan ze wonen waar ze werk kunnen krijgen. Dus is er gewoon doorstroom.... Net als de studentenwoningen die een stukje verderop staan, de zogenaamde containerwoningen. Daar moet je ook uit binnen 6 maanden nadat je je diploma hebt of gestopt bent met studeren. En € 380,-- is helemaal niet zo duur. Voor de meeste kamers betaal je in Almere al € 400,-- en dan heb je nog niet eens een eigen keuken of badkamer/toilet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kees d.

   

  Die dingen in Lelystad zien er niet uit!! Volledig uitgewoond. Ik vind het schandalig duur voor een één kamer appartement met een keukenblok en een sanitairkast.

  reageer
 • Faerie

   

  Waar de gemeente hier de mist in gaat is het tijdelijke. Almere heeft permanente oplossingen nodig, geen tijdelijke. Als je hier jonge mensen in propt alleen, dan krijg je een rare wijk. Niet alleen dat, maar als je jongeren accomodeert dan zul je ook moeten zorgen dat zij daarna kunnen doorstromen naar volwaardige woningen als ze ouder worden. En laat Almere dat nou al jaaaaren niet doen. Dus creeeren ze met deze (inderdaad weinig creatieve en ouderwetse) oplossingen nog een probleem. Laat de woningen in elk geval gewoon voor elke doelgroep zijn. Wellicht zijn er ook alleenstaande volwassenen of ouderen die erin willen wonen. Ook Ama's/jonge statushouders zoude hier een plek moeten kunnen krijgen. Maar dat tijdelijke en doelgroepvernauwende is absoluut de verkeerde kant op gedacht.

  reageer
 • qwerty

   

  Onbehoorlijk bestuur??? Waar heb je het over? Toch prima dat huisvesting snel geregeld kan worden op een centrale plek in de stad waar de komende tijd geen ontwikkeling plaatsvindt? Ik snap je achterdocht niet.

  reageer
 • Joop

   

  Waarom geen noodopvang daar?

  reageer
 • almere

   

  space man . een kippen hok voor 380 euro schandelijk

  reageer
 • Dirk2

   

  €380 per maand voor een hondenhok in Almere? Allemaal oude oplossingen! Dat is inderdaad Creative! Ronduit schandalig verdienmodel! Maar ja, als de nood hoog is.....

  reageer
 • peteratea

   

  Heel merkwaardig dat er op die plek de komende 10 jaar zeker niets ontwikkeld wordt. Het handige van die dingen is nu juist dat je ze echt overal kunt plaatsen. Dus kiest Almere die plek. Je zou haast zeggen onbehoorlijk bestuur? Is het Chinese project al afgeblazen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert