Flevolanders goed geïnformeerd over energielabel

FLEVOLAND
Zes op de tien Flevolanders weet welk energielabel hun huis heeft. Dat blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Nuon.

In Flevoland, Overijssel en Gelderland zijn de mensen het best geïnformeerd. Een meerderheid van de Nederlanders, 57 procent, weet niet wat het energielabel van hun koop- of huurwoning is.

Het energielabel geeft aan hoe zuinig een huis is met gas, elektriciteit en warmte. Het is sinds 2008 verplicht als een woning een nieuwe eigenaar krijgt of een nieuwe huurder. Sinds 1 januari kan bij het ontbreken van een label een boete worden opgelegd van maximaal 405 euro.

reacties (3)

 • Tom

   

  Energielabel.....Volgens hun ben ik geen huiseigenaar terwijl ik een koophuis heb. Hierdoor ook geen voorlopig energielabel gekregen. Ivm verkoop van mijn huis heb ik er een nodig maar een aanvragen is een grote ramp. Inmiddels jaar bezig en nog steeds heb ik geen Energielabel gekregen. Aanvraag is nog steeds in behandeling. Maar als ik mijn huis zonder energielabel verkoop krijg ik een boete.....het is een grote wassen neus dat label en het kost klauwen met geld. Wij zijn de hoop verloren dat we voor de verkoop van onze woning een label hebben. Dat wordt weer een juridische gebeuren ivm de boete die wij krijgen terwijl we er niks aan kunnen doen.

  reageer
 • Chris

   

  Energielabel,!......Werd daar met elektronische apparaten en auto's niet mee gesjoemeld? Zou me niks verbazen dat de huis-energielabel ook het geval is. Gewoon weer een melkkoe van de overheid! Trouwens, als ik mijn energielabel opvraag via de website ben ik "niet de rechtmatige eigenaar...." Huhhh? heb toch echt een koopcontract in mijn bezit en betaal al 18 jaar hypotheek voor dit huis. Amateurs!

  reageer
 • Ab

   

  Een onzin label want de meeste huizen in Flevoland zijn goed geïsoleerd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert