Weghalen paviljoen Lucht noodgedwongen uitgesteld

LELYSTAD • Do 29 oktober 2015 | 17:50 • Donderdag 29 oktober 2015 | 17:50
De voor vrijdag geplande verwijdering van paviljoen Lucht aan Bataviahaven in Lelystad is voor korte tijd uitgesteld. De eigenaar van het gebouw moet eerst aanvullende bouwgegevens leveren aan Waterschap Zuiderzeeland.

Die zijn volgens de gemeente noodzakelijk om goede veiligheidsberekeningen te maken voor de belasting van de dijk. Het weghalen van het paviljoen gebeurt met twee telescoopkranen en een platformtrailer die gedurende de verwijderingsoperatie op de dijk zullen staan.

De eigenaar is onaangenaam verrast door deze eis van de gemeente. Hij zegt dat alle gegevens vorige week al zijn aangeleverd, ook aan het waterschap. Zijn aannemer bekijkt nu welke gegevens er nog nodig zijn om het paviljoen veilig te kunnen verwijderen.

Dit moet van de gemeente op zeer korte termijn gebeuren. De eigenaar diende het pand namelijk vóór 1 november te verwijderen. Bij het verlenen van de vergunning in april 2010 spraken de eigenaar en gemeente af dat het perceel na vijf jaar weer moest worden opgeleverd. De eigenaar kreeg enkele maanden uitstel tot vorige maand.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel