Bouw 2e woonblok Bataviahaven 2018 van start

LELYSTAD • Wo 24 mei 2017 | 13:21 • Woensdag 24 mei 2017 | 13:21
Bouwbedrijf Van Wijnen wil volgend jaar beginnen met de bouw van een tweede blok appartementen bij Bataviahaven in Lelystad. Dat meldt een voorlichter van de gemeente Lelystad.

In 2002 werd het eerste blok gebouwd en in 2009 opgeleverd. Het was aanvankelijk de bedoeling dat van het ontwerp van de Duitse architect Krier Kohl vijf blokken gebouwd zouden worden. Door de economische crisis kwam daar niets van terecht. Op het braakliggende terrein stond vijf jaar lang het horecapaviljoen Lucht, dat in 2015 de deuren sloot en in november vorig jaar is weggehaald.

De woordvoerder van Van Wijnen laat weten dat het nieuwe blok pal naast het bestaande appartementencomplex komt en benadrukt dat de aantrekkende markt de plannen in een stroomversnelling heeft gebracht. Het is volgens hem niet de bedoeling dat er, zoals in het eerste blok, cliënten van zorginstellingen komen te wonen. De komst van een hotel wordt als één van de mogelijkheden onderzocht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel