Nieuwe locatie Voedselbank officieel geopend

DRONTEN
Het nieuwe onderkomen van de Voedselbank Dronten is vanmiddag officieel geopend door wethouder Peter van Bergen. De voedselbank en de speelgoedbank zitten nu in een loods van OFW-woondiensten aan de Handelsweg Zuid.

Anderhalf jaar geleden besloten het bestuur van de Voedselbank Dronten dat het oude pand moest worden verlaten. 'Daar maakten muizen de dienst uit', aldus voorzitter Wim Lanphen. Bovendien moesten daar de voedselpakketten via een gevaarlijke ladder worden opgeborgen.

Het nieuwe onderkomen is met hulp van veel Drontenaren ingericht. Zaterdag is het open dag bij de voedselbank annex speelgoedbank.

reacties (2)

 • Sjaak de

   

  Wrang dat dit nodig is in een van de rijkste samenlevingen ter wereld dit wordt tenminste trots gepredikt in het buitenland. Wij hebben inmiddels net als in sommige derde wereldlanden een schaduw economie met voedselbanken kringloopwinkels etc. The Netherlands today.

  reageer
 • Jacob

   

  Anderhalf jaar aanmodderen met deze toch al mensonterende situatie. Misschien een idee om de voedselbank onder te brengen bij het COA, die over een schier onuitputtelijk budget blijkt te bezitten. Als wij willen kan het fenomeen Voedselbank in een klap de wereld uit, maar het roept klaarblijkelijk niet dezelfde gevoelens bij ons op als bij asielzoekers het geval is, waarbij er meteen van alles geregeld kan worden, wat de kosten daar ook van mogen zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert