Voedselbank zoekt helpende handen voor appelpluk

DRONTEN • Do 30 september 2021 | 16:48 • Donderdag 30 september 2021 | 16:48

Voedselbank Dronten zoekt vrijwilligers om tienduizenden appels te plukken. Die hangen bij vijf fruitteeltbedrijven in Dronten en worden niet geplukt omdat ze te weinig opbrengen. De appels die als laatste blijven hangen, hebben namelijk niet de juiste vorm en kleur voor de verkoop. Daarom willen de boeren de appels graag doneren aan de voedselbank. Maar dan moeten er wel genoeg vrijwilligers zijn om deze van de bomen te halen.

"Je hoeft niet technisch onderlegd te zijn of fysiek veel te kunnen. Ook is het niet nodig om in bomen te klimmen, want het plukken kan staand", vertelt secretaris van de voedselbank Arie Burggraaf over het werk. "Daarnaast kan ook op het erf geholpen worden, bijvoorbeeld met het stapelen van kratjes."

Ruim twee maanden voorraad
De fruittelers in Dronten waren enthousiast om mee te werken, aldus Burggraaf. "We krijgen veel ondersteuning van hen en zij vonden het een prima idee." Burggraaf hoopt met de opbrengst van de appels tot december vooruit te kunnen. "Dit voorjaar hadden we juist een tekort aan fruit. In april waren de schuren leeg bij verschillende boeren."

Naast helpende handen, is voor het plukwerk ook voldoende materiaal nodig. "We zijn nog op zoek naar kratjes of kisten." Bovendien zijn kruiwagens nodig om de appels te vervoeren. Volgens Burggraaf gaat het om zo'n 20 tot 30 stuks.

Geïnteresseerden die mee willen helpen bij het plukken kunnen zich melden via de website van Voedselbank Dronten of kunnen mailen naar secretaris@vbdronten.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel