Meerpaal-theater te groot voor Dronten

DRONTEN
Dronten is, met 40.000 inwoners, eigenlijk te klein voor theater De Meerpaal. Dat schrijven burgemeester en wethouders in de Cultuurvisie 2015.

Het theater heeft het moeilijk, staat in die visie. De commerciële verhuur van de theaterzalen is teruggelopen en er komen minder mensen naar de voorstellingen. Bovendien is de groei van het aantal inwoners van Dronten uitgebleven.

Een oplossing moet volgens B en W gezocht worden in kostenreductie en samenwerking met andere theaters in de regio. Ook moet De Meerpaal meer ruimte bieden aan lokale partijen, bijvoorbeeld uit de hoek van de amateurkunst.

reacties (13)

 • Maaike

   

  Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat onze theaterbezoeken dit jaar in Lelystad en af en toe Zwolle waren...

  reageer
 • Hans

   

  Het probleem van de Meerpaal is dat de Directie te eigenwijs is om in te zien dat de programmering niet is afgestemd op de behoefte van de inwoners van Dronten. Bekende voorstellingen lopen goed maar als er op een balletvoorstelling slechts 2 bezoekers afkomen en daarvoor 10 man personeel nodig is dan kan iedereen begrijpen dat er nooit winst gemaakt kan worden. De oplossing waar de directie in gelooft is minder voorstellingen. De directie begrijpt niet dat er dan nog minder inkomsten zijn en de aantrekkelijkheid nog kleiner wordt. Ach dan geeft de gemeente gewoon meer subsidie anders valt de Meerpaal om. klinkt als Italiaanse praktijken. Welke partij in de gemeenteraad roept de Meerpaal ter verantwoording voor jarenlang wanbeleid?

  reageer
 • janos57

   

  van mij mag hij dicht. vroeger opgezet als gemeenschapscentrum nu een loden last. woj Drontenaren mogen een hoop bijdragen maar krijgen er niets voor terug.

 • drontenaar

   

  Zorg ervoor dat er een aantrekkelijke agenda komt met grote/goede namen. 2015/2016 is gewoon slecht. Geen wonder dat de zalen half vol zitten.

  reageer
 • Tsja

   

  Misschien beschikbaar stellen aan..........

  reageer
 • Freek

   

  Meerpaal had nooit herbouwd moeten worden. Het is gewoon een bodemloze put waar ieder jaar miljoenen door de Gemeente ingestort word. Gaat het niet linksom, danwel rechtsom.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Voordat de hele boel in Dronten werd opgeblazen door hoogmoedswaanzinnigen had je het " het Paaltje", daar werd leuk theater opgevoerd, allerlei cursussen gegeven, en vooral veel gezelligheid gedeeld. Liep daar als een trein..

  reageer
 • Jonas

   

  Dit vind ik nou een ondankbare gedachte, de Meerpaal heeft Dronten groot gemaakt met al die TV shows in het verleden!!! Zoek beter programma's en grote evenementen, daar komen de mensen wel naar toe. Een rommelmarkt brengt geen geld in het laadje...

  reageer
 • Zeewoldenaar (nee, niet die....)

   

  Heel verfrissend om te lezen dat veel van de bedenkingen die er in 2001 en 2002 waren omtrent de noodzaak om de Meerpaal in zijn huidige vorm en omvang te realiseren nu bevestigd worden in de Cultuurvisie 2015 van de gemeente Dronten. Maar ja, zoals het vaak gaat in de politiek is er naar die bezwaren niet geluisterd en wordt Dronten nu geconfronteerd met de consequenties.

  reageer
 • frits

   

  dten is te klein voor de meerpaal

  reageer
 • Jo

   

  Misschien een idee om de bios tijden op normale tijden open te doen ipv 18.45.

  reageer
 • kers tloop

   

  gooi die meerpaal open met de kerst loop 2016!!!of is daar de meerpaal te klein voor !!

  reageer
 • Fred de Vries

   

  "Ook moet De Meerpaal meer ruimte bieden aan lokale partijen, bijvoorbeeld uit de hoek van de amateurkunst....." Twee jaar geleden na een concert in "De Ark" met de burgemeester hierover gesproken en dit tegen hem gezegd. Ik ga niet claimen dat mijn advies doorslaggevend was, maar ik neem wel een klein sprongetje van blijdschap.... In Emmeloord is dit al zo, nu nog de andere plaatsen in Flevoland!!

  reageer
 • Ron

   

  Er moet een aantrekkelijk programma komen. Dan komt het publiek vanzelf. Fatal attraction, Dany Vera, ik moest ervoor naar Kampen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert