Nog veel aanloopproblemen bij wijkteams

ALMERE
Almeerders die hulp nodig hebben, worden onvoldoende bereikt door de wijkteams. Daarbij krijgt een klein deel van de inwoners die om hulp vraagt te laat de specialistische hulp die zij nodig hebben. Dat blijkt uit de tweede monitor sociaal domein die door de gemeente Almere is gehouden. De gemeente zegt op de goede weg te zijn met het uitvoeren van de nieuwe taken, al zijn er altijd verbeteringen mogelijk.

Sinds begin dit jaar zijn gemeenten zelf verantwoordelijk voor het bieden van hulp aan haar inwoners. Daarvoor zijn in Almere speciale wijkteams opgericht waar hulpverleners van verschillende instanties samenwerken. Bij de teams komen vragen binnen van Almeerders over onderwerpen als huishoudelijke hulp, opvoedingsproblemen en scootmobielen.

Wijkteamleden vinden de werkdruk hoog. Ook kampen zij vaak met ict-problemen. Zo zijn er verschillende registratiesystemen waardoor soms onduidelijk is of een aanvraag al in behandeling is genomen. Ook beschikken zij over drie tot vier mailboxen en niet-werkende printers. Daardoor gaat veel werktijd verloren.

reacties (3)

 • Wim

   

  Het is met name de hufterigheid van het optreden van de medewerkers van de wijkteams die problemen opleveren. Zij zijn blijkbaar geïnstrueerd/geprogrammeerd met het WOORD NEE. Men geeft ongevraagd commentaar op de uitvoering van bouwkundige zaken waar de bewoners/eigenaar niets aan kan doen en dat wordt meerdere keren herhaald zonder enigerlei relatie tot het gespreksonderwerp. Daarnaast treedt men degenererend op ten opzichte van de aanvrager en probeert men deze angstig te maken.

  reageer
 • Talia

   

  De Schoor?!?!... De Schoor weet niets over voorzieningen.

  reageer
 • Janusje

   

  De regie moet ook niet bij de gemeente liggen want dat is helemaal niet hun specialisatie. Laat de schoor het lekker regelen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert