Bezwaar Vogelwacht tegen afschot ganzen

FLEVOLAND
De Vogel en Natuurwacht Flevoland maakt bezwaar tegen het afschieten van grauwe ganzen. Volgens de natuurorganisatie is er geen sprake van een buitengewone groei van de populatie in Flevoland. Ook zou het aantal schadegevallen in de provincie afnemen. Het aantal akkers met schade door ganzen zou in de afgelopen drie jaar zijn gehalveerd.

Tot 2018 mogen de grauwe ganzen op grote schaal worden afgeschoten om de populatie in te dammen. De provincie heeft daarvoor een vergunning afgegeven.

Er mag van 1 maart tot 1 november worden gejaagd op grauwe ganzen op het land van boeren die daarvoor toestemming hebben gegeven.

reacties (6)

 • Renee

   

  Doden van ganzen is alleen voor de jagers, die houden van het uitmoorden van dieren. Een reden hebben ze niet nodig

  reageer
 • Willem

   

  ganzen zijn voor de landbouw geen probleem kun je gewoon verjagen Voor vliegtuigen is dit een ander verhaal Ze hebben eerst de boel bedrogen door te melden dat er geen gevaar voor vogelaanvaringen is Nu zijn er opeens wel heel veel ganzen en gaan ze proberen de situatie te creëeren zoals die in de mer is voorgespiegeld

  reageer
 • KC

   

  Je praat wel anders als je een boer bent met 6 ha worteltjes en deze in een nacht worden verorberd door deze ganzen. Ook het gras van de Oostvaardersplassen grazen ze helemaal weg.

  reageer
 • Jacob

   

  Het geauthoriseerd liquideren van levende wezens omdat er naar de mening van een ander levend wezen "teveel" van zouden zijn, is in essentie en in het onderhavige geval even verwerpelijk als een dankbaar onderwerp voor "De achterkant van het gelijk".

  reageer
 • Antje

   

  Wij zien langs de Hoge Vaart heel veel witte Ganzen en 'n enkele Grauwe Ganz er tussen door...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Faerie

   

  Geen probleem met jacht op ganzen, zwanen whatever, als het vlees maar gebruikt wordt voor grotendeels menselijke consumptie, de veren maar ergens nuttigs voor gebruikt worden en ze niet onnodig lijden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert