Wethouder: Buurtbeheerbedrijf hoeft niet dicht

ALMERE
Het buurtbeheerbedrijf B5 in de Almeerse Bouwmeesterbuurt hoeft van wethouder Tjeerd Herrema niet per se dicht. Hij heeft de bewoners toegezegd dat er niets verandert zonder dat er eerst goed met hen is overlegd.

Van boze bewoners kreeg de wethouder 640 handtekeningen om sluiting van het buurtbeheerbedrijf eind dit jaar te voorkomen. In het bedrijf werken de gemeente, woningverhuurder Ymere en bewoners sinds twee jaar samen om de buurt leefbaar te houden.

Ymere steekt jaarlijks 100.000 euro in het buurtbeheerbedrijf en wil stoppen, omdat het nu goed gaat met de aandachtswijk. De bewoners, die het nieuws bij toeval kregen te horen van medewerkers van B5, zijn bang dat door sluiting de buurt weer snel zal verloederen.

reacties (10)

 • Kees

   

  Ze mogen alleen screenen op een laag inkomen om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning

  reageer
 • Marjolijn

   

  Zoveel ""professionele"" reacties...... begrijpelijk want er valt weer subsidie te verdelen, of, je hebt simpelweg een andere agenda. Wel erg ONPROFESSIONEEL om medewerkers van het Bouwmeesterbuurt bedrijf te kleineren, zij doen goed werk en hebben weldegelijk iets bereikt in de buurt. Sluit je bij hen aan om SAMEN nog meer moois te bereiken

  reageer
 • Marjolijn

   

  Zo veel ""professionele"" reacties... begrijpelijk omdat weer wat subsidie valt te verdelen, of simpelweg dat je een andere agenda hanteert. maar om nou de mensen van Bouwmeester buurt bedrijf te kleineren... zo onprofessioneel ! sluit je aan en volg het goede voorbeeld met die mensen die het werk doen en werkelijk wat voor de buurt hebben betekent. SAMEN kan er nog veel meer bereikt worden.

  reageer
 • buurtbewoner

   

  Hoe komt het dat veel bewoners niet goed met hun wijk omgaan? Ymere doet weinig om mensen te screenen. Ze stoppen mensen in huizen die het niet zo nauw nemen en niet meewerken aan het schoonhouden van de buurt en hun eigen omgeving. Dat is een kwalijke zaak.

  reageer
 • bewoner

   

  Hoe komt het dat veel bewoners niet goed met hun wijk omgaan? Ymere doet weinig om mensen te screenen. Ze stoppen mensen in huizen die het niet zo nauw nemen en niet meewerken aan het schoonhouden van de buurt en hun eigen omgeving. Dat is een kwalijke zaak.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • bewoner bewoner

   

  De reactie op het werk van B5 is onbegrijpelijk en erg dom. Zij houden juist de verloedering tegen. Heel veel bewoners zijn erg blij en tevreden met de inzet en uitvoering door B5. Oud en jong willen graag dat zij doorgaan. Daarom hebben bewoners hun handtekening gezet en gezegd dat het buurtbeheerbedrijf heel belangrijk is.

  reageer
 • bewoner

   

  De reactie over B5 is onbegrijpelijk en dom. Zij gaan de verloedering juist tegen. Vele bewoners en zeker de oudsten zijn erg blij en dankbaar dat B5 actief is.

  reageer
 • Faerie

   

  Bewoner, misschien moet het anders ingericht, maar ik merk dat de Bouwmeesterbuurt een wijk is waar investering in leefbaarheid nodig zal blijven. Ben het met je eens, maar helaas wonen er teveel mensen die dat niet zullen doen. Maar niet alleen groen en schoon is een issue, je ziet de problemen onder jeugd weer verergeren sinds er niks meer is voor jongeren en er geen jongerenwerker meer vaak aanspreekbaar is. Ik denk dat een belangrijke taak ook bij het wijkteam ligt, maar heb nou niet de indruk dat die iets van de buurt afweten en andersom, ze hebben zich nog te weinig zichtbaar gemaakt. B5 is zichtbaar, dus logisch dat mensen met vragen etc. daar meer naar toe trekken.

  reageer
 • Paul

   

  Ja, ik kom regelmatig in die buurt en zie overal troep liggen terwijl het ophalen van grof vuil zo goed geregeld is in Almere! Misschien kunnen ze is kijken in het hofje achter de Ravensteijnstraat en de mensen uitleggen dat 1 telefoontje of e-mail naar de Gemeente voldoende is om het op te laten halen en tot die tijd hun spullen even bij zich moeten houden. Doen ze dat niet een boete geven!

  reageer
 • Bewoner

   

  Het verloederen ligt toch echt bij de mensen die al hun vuil op straat dumpen zonder een afspraak te maken voor het gratis laten ophalen door de gemeente. Snap best dat men van b5 afwil want met. 8 man een halve dag op 1 vierkante meter schoffelen kost meer dan het opbrengt, rond crossen door de wijk met hun bus of dat de wijk van hun is van mij mogen ze sluiten

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert