Meer stemlokalen bij referendum

ALMERE
Er komen in Almere meer stemlokalen tijdens het referendum over de samenwerkingsovereenkomst tussen Europa en Oekraïne. Dat heeft de gemeenteraad besloten.

D66 en de SP hadden daarom gevraagd. Ze vinden de 58 stemlokalen die de gemeente van plan was te openen veel te weinig. Zij stelden voor zeker 82 stemlokalen te openen, net zoveel als bij de Europese Verkiezingen en de Provinciale Statenverkiezingen.

De partijen willen voorkomen dat mensen verder naar een stembureau moeten reizen of langer in de rij moeten staan.


reacties (4)

 • Sjaak de

   

  Als er geen onafhankelijke waarnemers komen heeft het weinig zin te gaan stemmen, ons kent ons.

  reageer
 • .\/\/. blijft lekker thuis

   

  Dat er zo'n referendum wordt gehouden als publiciteitsstunt van een omroepvereniging is vrij treurig. Maar de regels zijn wel de regels, en dan moet je ze ook loyaal toepassen. Dus: het gewone aantal stemlokalen. Mij zullen ze er niet zien.

  reageer
 • Pieter

   

  Eens met Ron (11:11) We doen alsof de lage opkomstpercentages aan een gebrek aan aanbod van stembureaus ligt, Dat zou best wel eens een grote misvatting kunnen zijn. Ben trouwens zeer benieuwd wat deze hype gaat opleveren. Ik persoonlijk ben niet van de referenda en de D'55 kraaltjes.

  reageer
 • ron

   

  ik vind dat het aantal stemadressen best wat omlaag kan; overigens is dat hier naar mijn indruk al eerder gebeurd. kwestie van een extra hokje plaatsen en opgelost dan hoeven de bewakers ook wat minder duimen te draaien. NB het oude stemadres wordt binnenkort gesloopt dus ik verwacht dat ik sowieso wat verder weg moet

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert