Zie ginds komt de stoomboot: de leukste Sint-uitjes

FLEVOLAND
Het zijn drukke tijden voor Sinterklaas. Zaterdag komt de goedheiligman aan in Nederland. Wil je de Sint en zijn pieten ook zien? Op meerdere plekken in Flevoland kun je ze verwelkomen. Hier een overzicht van de leukste Sint-uitjes!

1. De Sint in het donker
Voor het eerst komt Sinterklaas in het donker aan op Urk. Met een boot vol lichtjes moet het een bijzondere intocht worden. Om 17:00 wordt de pakjesboot verwacht in de Haven. De enige vraag is of er wel genoeg cadeautjes zijn voor de kinderen op Urk. Een cadeautjesdief is ontsnapt en wil alle pakjes hebben...

2. Pietenparade
Sint komt aan in Almere Haven. Daarna trekt een grote bonte stoet van pieten dwars door het centrum van Almere. Op het Stationsplein en het Forum in Almere barst vanaf 14:00 een groot Sinterklaasfeest los. Er is een Sinterklaas-surprisespel, de pietenband treedt op en er is een grote parade. Sinterklaas komt natuurlijk zelf ook een kijkje nemen.

3. Het pietendiploma
Sinterklaas komt in Lelystad al om 11:00 aan in Bataviahaven, nog eerder dan in Meppel! Vanaf één uur 's middags kunnen kinderen op het Stadhuisplein een echt pietendiploma halen. Met een stempelkaart kun je pakjes werpen, zaklopen en Twister XXL spelen. Ook Amerigo het paard van Sinterklaas is van de partij, hij staat bij de overkapping van het Stadhuis.

4. Pietenbattle
Sinterklaas heeft nog niet genoeg zangpieten. In Emmeloord gaat Sinterklaas daarom opzoek naar de beste zangpiet. Vijf pieten gaan de wedstrijd met elkaar aan. Sinterklaas zit in de jury. De pietenbattle begint om 12:30.

5. Pepernoten bakken
De kinderen in Zeewolde en Dronten moeten nog even wachten op de intocht. De Sint komt daar volgende week pas aan. Swifterbant heeft een streepje voor, daar komt Sint wel aan, om 14:00. In Zeewolde zitten ze nog met een probleem, daar dreigt een pepernotentekort! Kinderen worden opgeroepen om zelf pepernoten te bakken en deze af te leveren in het gemeentehuis. De Praatjespiet en de burgemeester geven een prijs aan de bakker van de lekkerste pepernoot.reacties (6)

 • Jojanneke

   

  Waarom is er geen live verslag op omroep Flevoland van een Sinterklaas intocht???

  reageer
 • Rob

   

  Er zijn vandaag wel heel erg veel Sinterklaasjes actief in Flevoland, het zullen wel hulpsinten zijn denk ik.👹

  reageer
 • s.

   

  Ook in Biddinghuizen komt de sint vandaag aan. Waarom staat die er niet tussen?

  reageer
 • Lely...

   

  Is dat hetgeen waar jij je druk om maakt??? Niveau-tje zucht zullen we maar zeggen.....

 • Rob

   

  Het zal een hulpsint zijn denk ik

 • SintAlmere

   

  Ik hoop dat ze wel met zwarte pieten komen. Dat doen wij van SintAlmere.com in ieder geval wel gewoon. Zoals het hoort..

  reageer
 • Frenky

   

  Zoals het hoort!

 • Hulde aan SintAlmere.com

 • Klaas

   

  Wat een neppe Sinterklaas de Urker Sinterklaas ziet er veel echter uit.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De Vries

   

  Sinterklaas moet een bisschop voorstellen. Waar is het kruis op zijn mijter?? Of mag dat hier ook al niet meer?

  reageer
 • Denk het niet word de kerk boos.....komen ze ook met 4 bussen met tegenstanders naar de intocht

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert