Pleidooi voor meer wederzijds begrip

ALMERE
De Almeerse spirituele organisatie AISA-NGO veroordeelt de terroristische aanslagen in Parijs ten zeerste. De organisatie heeft als doel om wederzijds begrip tussen religies en spiritualiteiten te kweken.

AISA-NGO laat via een persbericht weten dat hun gedachten bij de nabestaanden van de slachtoffers zijn. De leden betuigen hun diepste medeleven aan hen en het hele Franse volk. De aanslagen worden bestempeld als beestachtige daden die als doel hebben de mensheid in het hart te raken.

De Almeerders benadrukken dat de aanslagen wederom de noodzaak tonen om de wereld te mobiliseren voor vrede.

reacties (20)

 • Sjaak de

   

  Een Nobel streven heb respect, maar het had dertig jaar geleden al actueel moeten zijn, zelfs de traditionele religies en andersdenkenden in Nederland zijn helaas onverdraagzaam jegens elkander zo ook de politiek in haar links en rechts denken en het uit onderhandelen van de meest noodzakelijke sociale basis behoeften. De tweede wereldoorlog heeft ons nader tot elkaar gebracht, maar helaas de tegenstellingen zijn inmiddels alweer uitgegroeid zodat er nu wederom een reset ophanden is, helaas.

  reageer
 • Hans Brouwer, Zeewolde

   

  Beste Jeroen, Mijn excuses! Ik heb uw naam ten onrechte genoemd. Ik bedoelde een ander. Uw reactie is volkomen terecht. Inderdaad, de wereld staat in brand. Dat Omroep Flevoland dit artikel plaatst vind ik heel goed, het sluit aan op de gruwelijke actualiteit: en serie walgelijke terroristische aanslagen op onschuldige mensen ! Ik vind het jammer en ook ongepast dat sommige mensen met een soort lolligheid menen te moeten reageren.

  reageer
 • Thomas

   

  Uhm, Stalin was een fanatieke Christen. Hij studeerde voor priester aan de seminarie van Tiflis en blonk daar uit door zijn fanatisme in het geloof. Pas een paar jaar later ging hij onder de naam Koba de politiek in, werd gearresteerd door de Ochrana, en in de gevangenis van de geheime politie is hij verder geradicaliseerd. Stalins eerste toespraak na de Duitse inval, toen hij zich twee weken schuilhield, begon met de woorden "Landgenoten, de moederkerk is in gevaar"

  reageer
 • wallander

   

  Wat denk je van Stalin, geen geloof,geen religie maar wel 20 miljoen doden op zijn geweten.

  reageer
 • joost

   

  Hans is een zeewoldenaar en een persoon waar heel veel mensen nog wat van kunnen leren. Hij staat dicht bij de natuur, de schepping.. de inzichten die hij geeft zijn de sleutels tot verzoening en vrede.. maar de wereld verkeerd nu nog in traumatiek waardoor ze nog veraf staan van die sleutels en zijn boodschap niet begrijpen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Koos

   

  Mogen op zondag soms de stagiaires kiezen wat een belangrijk persbericht is? Wat slecht dit.

  reageer
 • Zucht

   

  Volgens mij zijn hans brouwer en die Barbara een setje ... die klanten praten alles recht wat krom is ...

  reageer
 • Gg

   

  Vrede.. Whahaha zolang amerika bestaat, zal er helaas geen vrede in de wereld zijn!

  reageer
 • Jeroen

   

  Ik weet heel goed wat voor organisatie het Is, en waar ze voor staan, ik reageer op iemand die het weer niet goed genoeg vind. Die vind dat alle gebeurtenissen in de wereld veroordeeld moeten worden.

  reageer
 • Barbara

   

  Vraagje: Bent u de cavia of is het uw diertje waarmee u verenigd bent? Dat komt niet duidelijk over uit het bericht.

  reageer
 • Jond

   

  Wat een belachelijk bericht!!! OF, misschien is echt nieuws plaatsen datgene waarvoor jullie met publieke centen voor betaald worden!!

  reageer
 • Jeroen

   

  Zangkoor de schorre kraaien vind het ook niet fijn, graag een uitgebreid artikel hierover.

  reageer
 • Piet

   

  De caviavereniging uit waterwijk lelystad is het hier ook mee eens. Graag een artikel plaatsen. Wie plaatst dit soort berichten. Wat een onzin.

  reageer
 • KC

   

  Deze mensen maken tenminste geen oorlog en hitsen ook geen mensen op.

  reageer
 • Hans Brouwer, Zeewolde

   

  Beste Greb, maar ook Jan en Jeroen van de eerdere reacties: Voordat jullie je mening gaven, had je even kunnen kijken naar wat de AISA-NGO is. Dit is geen godsdienst maar een Niet Gouvernementele Organisatie die bij de Verenigde Naties de status heeft van bijzonder raadgever. De AISA stimuleert de culturele samenwerking, de broederschap en het wederzijdse begrip tussen de menselijke religies en spiritualiteiten. Ze wil een hindernis zijn voor het fundamentalisme en religieuze oorlogen om uiteindelijk een rechtvaardiger en meer solidaire wereld ten dienst van de mensheid te helpen creëren. Deze mensen zetten zich in voor vrede en de scherpe veroordeling van de aanslagen in Parijs vind ik dan ook zeer terecht. Wanneer jullie hart op de juiste plaats zit, en daar ga ik van uit, dan kun je die veroordeling en het medeleven met de slachtoffers alleen maar ondersteunen.

  reageer
 • Bo

   

  Ik ben nu echt gerustgesteld dat deze groep zich heeft geuit. Wat een lachertje dat omroep Flevoland dit meldt.

  reageer
 • Greb

   

  Zolang er mensen op de wereld zijn is religie en geloof de grootste bron van veel ellende en oorlog.

  reageer
 • Rutger

   

  Geef dit soort boomknuffelaars toch geen platform.

  reageer
 • Jeroen

   

  Het is ook nooit goed! De hele wereld staat in brand! Je kunt iedereen wel verplichten zich overal over uit te spreken, maar daar schiet je simpelweg niets mee op.

  reageer
 • Jan

   

  Jammer dat ze alleen over parijs praten en de rest van de ellende vergeten word...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert