Geen controle retreatweekend moslimjongeren

ALMERE
De gemeente Almere gaat niet controleren welke sprekers aanwezig zijn bij een retreatweekend voor Almeerse moslimjongeren in Limburg. Dat laat het college van burgmeester en wethouders weten in antwoord op vragen van de PVV.

De partij stelde vragen over het weekend, dat door de Rotterdamse islamitische instelling Dar-Al-Fahm wordt georganiseerd. Tijdens het weekend staat onder meer sjeik Haitham Al-Haddad op het programma. Al-Haddad deed radicale uitspraken over onder meer homo's.

Het college stelt dat de sjeik inderdaad uitspraken doet die 'verwerpelijk' zijn, maar dat er geen reden is om bijeenkomsten met hem te verbieden, zolang de openbare orde niet in gevaar is. Bovendien is het aan de lokale autoriteiten in Limburg om te oordelen over het retreatweekend.


reacties (16)

 • wiskeycharlieecho

   

  het is volgens mij nederlands dus geef je op en woon bij..mocht je iets raars aantreffen meld het de politie...allemaal dat gelul erover ik snap t niet! iemand roept iets en anderen volgen ipv dat ze het zelf uit gaan zoeken en de juiste waarheid naar boven laten komen...

  reageer
 • s. Verbeek

   

  Er zijn meer bijzonderheden aan de aanslagplegers die ze gemeen hebben. Het zijn allemaal mannen tussen de 20 en 40 jaar, zullen we maar alle mannen van die leeftijd verbieden om zonder scherp toezicht bij elkaar te komen? Dat zou beter zijn want mannen van die leeftijd zijn echt heel gevaarlijk. 99% van al het geweld op deze planeet wordt door deze categorie gepleegd. Misschiem moeten we ook maar jongens preventief verbieden om de straat op te komen. Vrede op aarde eindelijk!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Undercover....hahahahaha

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Ik heb het niet over een verbod gehad. Ofschoon dat de volgende stap zou kunnen zin bij een nieuwe aanslag. Ik heb het meer over '(zeer) steng toezicht' van de autoriteiten. Zichtbaar & onzichtbaar(=undercover & afluisteren).

  reageer
 • .\/\/.

   

  Je bedoelt eigenlijk dat het moslims verboden moet worden een weekendje op de hei te organiseren? En zo ja, met welk wetsartikel in de hand ga je dat verbod afkondigen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jan

   

  Probeer eerst maar eens fatsoenlijk Nederlands te leren, voordat je je waagt aan dit soort flauwe humor!

  reageer
 • Dr. Jake

   

  Kees & .W : geen voetballer of hengelsporter gezien bij die aanslagen. Wel moslims. Anders hadden die van mij in de gaten gehouden moeten worden. En bij voetballers volgt met toch ook de fans die misschien radicaliseren :dat heet hooligans. Dus : liever voorkomen dan genezen.

  reageer
 • Ik

   

  Ja Lizzzy, je bedoeld tog dat gebeuren in Alphen a/d Rijn, niet? Erg he, die Nederlandse terrorist ! Ja, ik ben zelf ook heel bang, ik voel met je mee ......

  reageer
 • ron

   

  ik ben normaal helemaal niet bang en laat dergelijke zaken lekker toe maar als Frankrijk zegt wij overwegen radicale moskeeën te sluiten ; en het is bekend dat hier iemand predikt met dubieuze denkbeelden; dan lijkt me een vorm van controle toch echt wel op zijn plaats. (overigens niet door de gemeente Almere maar door andere diensten)

  reageer
 • Lizzzy

   

  En dan gaat t fout en dan komen ze met het excuus: we zagen t niet aankomen...

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zo'n retreat is qua organisatie weinig anders dan het jaarlijkse clubweekend van hengelsportvereniging 'De Vrolijke Forel'. Met zijn allen op de hei, niks bijzonders aan. Toch is het niet aan de gemeente Almere om Almeerders in de gaten te houden tijdens hun recreatieve activiteiten in de rest van het land. Maar dat deze clubs enige aandacht van de veiligheidsdiensten mogen krijgen lijkt me wel verstandig.

  reageer
 • Ik

   

  Niet slechter dan geradicaliseerde Christenen op de Veluwe of zelfs in Almere, hoewel ik moet toegeven niet zoveel Christelijke uitspraken vanuit Almere te lezen, nietwaar Nn ?

  reageer
 • Nn

   

  Nee, niet controleren, het zijn allemaal goeie en lieve jongens, totdat ......!

  reageer
 • Kees

   

  Ten eerste is je 'grap' met P(a)rijs echt misplaatst. Daarnaast gaat de voetbalclub toch ook op kamp? Wat is daar bang zijn of verstoppen aan? En tot slot, wie zegt dat er geen toezicht is? Reken maar dat de AIVD dit soort dingen goed in de gaten houden.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Hoe zou de gemeente Almere iets te maken hebben met bijeenkomsten in Limburg. Het is gewoon aandachttrekkerij van PVV.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Met andere woorden : We zijn na 2x P(a)rijs. nog steeds zo naïef en laten hun gewoon zonder toezicht hun gang gaan. Ongeloofelijk ! Waarom hebben ze eigenlijk een 'retreat' nodig ? Waar zijn ze bang voor of verstoppen zich voor ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert